Ştiri

Sursa imaginii: moldovenii.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Sport

27 Aug. 2019 / 18:13

Cei mai buni boxeri din Moldova ar putea să nu participe la Mondialele din acest an

Cei mai buni boxeri din ţară ar putea să nu participe la Mondialele din anul curent. Declaraţia aparţine fostului selecţioner al lotului naţional, antrenorul emerit Petru Caduc, relatează Mesager.

Potrivit lui Caduc, noul antrenor al echipei naţionale, Igor Untilă nu i-a inclus în lot pe maeştrii internaţionali Dumitru Galagoţ (63 kg), vicecampion european, Victor Carapcevschi (75 kg), dublu campion al Uniunii Europene, Andrei Zatuşevschi (91 kg), medaliat cu bronz la ultima ediţie a Campionatelor Mondiale Universitare.

„Este o adevărată bătaie de joc faţă de aceşti băieţi, sport şi asta totul se face cu permisiunea Federaţiei de profil condusă de Vasile Chirtoca, pe care l-am criticat în câteva rânduri în ultimul timp, fiindcă nu-s de acord cu atitudinea dumnealui faţă de unele probleme existente în boxul moldovenesc. În plus, conform regulamentului, dreptul de a participa la Mondiale au campionii naţionali ai ultimei ediţii”, a declarat Petru Caduc.

Conform lui Caduc, cu excepţia lui Alexei Zavatin (plus 91kg), nimeni dintre cei care au fost incluşi să participe în septembrie la turneul de la Ekaterinburg nu sunt campioni naţionali. Solicitat să ne dea numele candidaţilor la Campionatul Mondial, secretarul Federaţiei, Nicolae Savcov a declarat că ei vor deveni cunoscuţi la sfârşitul lunii curente.

Campionatul Mondial de Box va ave aloc la Ekaterinburg (Federaţia Rusă) în perioada 7-21 septembrie.

Comentarii