Ştirile Zilei

15 Iul. 2020 / 14:00

Coronavirus: Ucraina anunţă prelungirea cu o lună a izolării

Ucraina prelungeşte cu încă o lună carantina şi va modifica condiţiile acesteia, a anunţat ministrul Sănătăţii de la Kiev, Maxim Stepanov. Măsurile de izolare urmau să expire în 31 iulie, relatează Moldova 1.

15 Iul. 2020 / 12:58

Campanie de prevenire a incendiilor în perioada secerişului

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) desfăşoară o campanie de prevenire a incendiilor în perioada secerişului. În acest context, angajaţii IGSU informează populaţia despre necesitatea de a respecta strict regulile antiincendiare în timpul recoltării cerealelor.

15 Iul. 2020 / 11:21

Lucia Bartkiene, promotoare a tradiţiilor şi obiceiurilor moldovenilor în Lituania

Nestemata ascunsă a ţărilor baltice, Lituania, i-a devenit casă. Aici şi-a construit cariera, aici s-a dezvoltat, şi-a întemeiat familia şi şi-a făcut prieteni. Tot aici, protagonista emisiunii „Scrisori pentru acasă” de la Radio Moldova, Lucia Andrievshi Bartkiene, a înregistrat încă în 1989 prima asociaţie a comunităţii moldoveneşti dincolo de hotarele ţării. Astăzi, Asociaţia de Limbă şi Cultură Română „Dacia”, condusă de Lucia Bartkiene, adună în jur de 70 de cetăţeni atât din Republica Moldova, cât şi din România. Împreună fac cunoscute obiceiurile şi tradiţiile moldoveneşti dincolo de hotare ei, îi ajută pe tinerii care ajung în Lituania la studii să se acomodeze mai uşor şi participă la diverse proiecte sociale destinate diasporei. Jurnalista Oxana Gherman Roşca a aflat cu ce îşi ocupă timpul Lucia Bartkiene în această perioadă, dar şi cât de cunoscuţi sunt conaţionalii noştri din Lituania.

15 Iul. 2020 / 11:15

Aproximativ cinci mii de persoane au revenit în Moldova în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 10.386 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 4.963 de traversări, dintre care 3.224 la frontiera moldo-română, 903 la cea cu Ucraina şi 836 ale frontierei aeriene, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne.

15 Iul. 2020 / 10:58

COVID-19 în Moldova: Alte trei persoane au fost răpuse de infecţie

Alte trei persoane au fost răpuse de COVID-19 în ultimele 24 de ore, iar bilanţul persoanelor decedate a ajuns astfel la 658. Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) informează că 346 de persoane sunt internate în stare gravă, dintre care 27 sunt conectate la aparate de respiraţie asistată, alte 998 sunt în stare de gravitate medie, pe când celelalte sunt în stare satisfăcătoare.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

O doză de sănătate. DW. Germania

Vezi programul complet

Moldova 2

Sus cortina. Gh. Urschi.

Vezi programul complet

Radio Moldova

CASA RADIO

Vezi programul complet

Radio Moldova Tineret

VARA ASTA magazin informativ-muzical

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

IN THE MIX

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta