Ştirile Zilei

01 Mar. 2021 / 20:33

Cunoaşte povestea Zinaidei Florea Sesickiene, moldoveanca angajată la radiodifuziunea lituaniană

Zinaida Florea Sesickiene a activat în calitate de regizor de sunet la postul public de televiziune, iar de mai bine de 30 de ani este angajată la radiodifuziunea lituaniană.

01 Mar. 2021 / 20:00

Un liceu din Drochia are propriul post de radio

Sunt învăţaţi să păşească în lumea profesiilor de la cele mai fragede vârste. Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Haşdeu”, din oraşul Drochia, are propriul post de radio, „Tinerii Haşdeieni”, graţie unui grant oferit de Fundaţia Soros-Moldova. Acesta este singurul în zona de nord a ţării şi a fost creat în cadrul unui proiect la care au participat membrii Consiliului elevilor din liceu. Potrivit administraţiei instituţiei, postul de radio este o oportunitate de a socializa în aceasta perioadă dificilă. Tinerii liceeni se întrec în emisiuni captivante, care sunt difuzate la pauzele dintre ore, informează Mesager.

01 Mar. 2021 / 19:37

A fost dat start Festivalului „Zilele Creangă”

Faimosul povestitor de la Humuleşti, Ion Creangă, rămâne un inegalabil dascăl al neamului. Mărturie în acest sens este Festivalul „Zilele Creangă”, care a început astăzi, 1 martie, la Chişinău, Iaşi, Târgu-Neamţ şi Pipirig şi se va desfăşura până în data de 5 martie în format online. La cea de-a 11-a ediţie, participanţi de toate vârstele de pe ambele maluri ale Prutului s-au reunit pentru a descoperi înţelepciunea şi umorul moştenirii literare crengiene, informează Moldova 1.

01 Mar. 2021 / 19:21

Recomandări pentru Maia Sandu de la societatea civilă

Şeful statului, Maia Sandu, a primit de la societatea civilă un şir de recomandări de ordin juridic în vederea depăşirii blocajului politic. Anunţul a fost făcut de preşedintele ţării pe pagina sa de Facebook. Astăzi Maia Sandu a discutat cu organizaţiile din cadrul Forumului societăţii civile din Parteneriatul Estic.

01 Mar. 2021 / 18:46

Start procesului de imunizare în Republica Moldova

Ministerul Sănătăţii dă start imunizării. Primele doze de vaccin AstraZeneca din lotul umanitar de 21.600 de unităţi oferite de România, vor fi administrate marţi, 2 martie, lucrătorilor medicali de la Spitalul Republican şi de la Institutul de Medicină Urgentă. Anunţul a fost făcut de către autorităţile sanitare în cadrul unui briefing.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

Moldova în direct.

Vezi programul complet

Moldova 2

Aleea clasicilor. Mircea Eliade.

Vezi programul complet

Radio Moldova

REVELAŢIA ARHIVEI

Vezi programul complet

Radio Moldova Tineret

Zbor liber

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

JAZZ

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta