Ştirile Zilei

02 Dec. 2020 / 11:06

La Grădina Botanică din Chişinău va fi lansată „Aleea ONU”

Cu prilejul marcării a 75 de ani de la fondarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) la Grădina Botanică din Chişinău va fi lansată „Aleea ONU”. Iniţiativa aparţine reprezentanţilor Grădinii Botanice şi va fi susţinută de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului prin alocarea mijloacelor financiare necesare din Fondul Ecologic Naţional. Decizia a fost anunţată de ministrul Ion PERJU în cadrul unui dialog cu directorul Grădinii Botanice, Ion ROŞCA.

02 Dec. 2020 / 10:30

PAS solicită Guvernului să retragă proiectul politicii bugetar-fiscale şi al bugetulului de stat pentru 2021

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) solicită Guvernului să retragă imediat proiectul politicii bugetar-fiscale şi a bugetulului de stat pentru anul 2021 şi să propună Parlamentului proiecte noi care să corespundă nevoilor oamenilor. O declaraţie în acest sens a fost făcută de preşedintele fracţiunii PAS, Igor Grosu, în cadrul unui briefing.

01 Dec. 2020 / 21:18

Igor Dodon la „Moldova în Direct”: Unica soluţie pentru a dizolva parlamentul este dialogul între PSRM şi PAS

Unica soluţie prin care ar putea fi dizolvat actualul parlament este dialogul între Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS). Declaraţia a fost făcută de preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”, de l postul public de televiziune Moldova 1.

01 Dec. 2020 / 20:22

Animalele de la Grădina Zoologică din Chişinău, gata de iarnă

Grădina Zoologică din Chişinău este în plină pregătire de iarnă. Vizitatori pot veni chiar şi pe vreme mai geroasă, însă nu vor putea vedea toate animale, mai ales pe cele care sunt mai sensibile la frig. Astfel, mai rar pot fi văzute unele specii de maimuţe, care deja s-au adăpostit în încăperi călduroase. Totodată, cei doi urşi de la Grădina Zoologică sunt gata de hibernare. Toate animalele sunt pregătite pentru iarnă şi sunt monitorizate de către angajaţii menageriei, relatează Mesager.

01 Dec. 2020 / 19:45

Egalitatea de gen, promovată în raioanele Cahul şi Ungheni graţie UE

Opt iniţiative ale societăţii civile care vor promova egalitatea de gen în mai multe localităţi din Cahul şi Ungheni vor fi implementate graţie suportului financiar oferit de Uniunea Europeană. Organizaţiile societăţii civile câştigătoare ale proiectului „EVA” îşi propun să iniţieze mai multe acţiuni ce vor contribui la combaterea violenţei împotriva femeilor şi a copiilor împreună cu UN Women Moldova şi UNICEF Moldova. De asemenea, vor fi implementate programe pilot ce vor preveni violenţa în şcoli şi în comunităţi prin abordarea stereotipurilor negative de gen şi a violenţei bazate pe gen, relatează Mesager.

Ultimele ştiri

Trimite Ştirea Ta

Dacă eşti martorul unui eveniment, contactează-ne!

Informaţia TA poate deveni o ştire!