Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Economic

17 Sep. 2020 / 11:31

Creditul rusesc ar putea ajunge în Moldova până la sfârşitul anului

Creditul rusesc în valoare de 200 de milioane de euro ar putea ajunge în Republica Moldova până la sfârşitul acestui an. Şeful statului, Igor Dodon, a declarat în cadrul unui interviu pentru Prime TV că ministrul Finanţelor, Sergiu Puşcuţă, a discutat miercuri, 16 septembrie, cu reprezentanţii Ministerului rus de Finanţe, unde s-au punctat toţi parametrii acestui acord, informează Moldova 1. 

„Cel mai probabil, săptămâna viitoare, va avea loc runda finală de negocieri asupra acestui acord. Cred că, real, la sfârşitul lui septembrie-începutul lui octombrie, acest acord va fi semnat. Aceasta înseamnă că partenerii din Federaţia Rusă, în pofida situaţiei dificile peste tot, se ţin de cuvânt”, a declarat Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova.

Şeful statului s-a arătat convins că în Parlamentul de la Chişinău se vor găsi suficiente voturi pentru ca acordul cu Federaţia Rusă să fie ratificat, astfel ca banii să ajungă în Moldova până la sfârşitul anului. 

Amintim că, creditul rusesc de 200 de milioane de euro a fost blocat de Curtea Constituţională în urma contestaţiilor depuse de deputaţii PAS, Platformei DA, Partidul Şor şi grupul „Pro Moldova”.

Comentarii