Loading
ro en ru
Ştirile Zilei
Ultimele ştiri
16 Aprilie 2014 | 14:14
Preşedintele ţării, Nicolae Timofti ,a declarat că în pofida situaţiei regionale complicate, autorităţile Republicii Moldova au voinţa politică să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană (UE). Declaraţia a fost făcută în cadrul întrevederii din 16 aprilie cu foştii preşedinţi ai Poloniei, Serbiei şi Albaniei, Alexander Kwasniewski, Boris Tadic şi Rexhep Meidani.
16 Aprilie 2014 | 15:38
Statele UE, obligate să reducă utilizarea pungilor de plastic cu 50% în trei ani
Statele membre ale Uniunii Europene (UE) vor fi obligate să înjumătăţească, cel puţin, consumul pungilor de plastic obişnuite, care sunt cele mai poluante, până în 2017, şi să îl reducă doi ani mai târziu, cu cel puţin 80%, conform propunerilor legislative adoptate de Parlamentul European (PE) miercuri, 16 aprilie.
16 Aprilie 2014 | 13:12
Sistem de canalizare modern la Cantemir
Locuitorii din Cantemir vor beneficia de un sistem de canalizare modern. Staţia modernă va fi construită cu suportul programului „Austrian Softloan" al Guvernului Republicii Austria. Costul total al proiectului este de 7,2 milioane de euro, iar perioada de realizare 36 de luni.
16 Aprilie 2014 | 12:28
O nouă misiune FMI va sosi săptămâna viitoare în Moldova
O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de negociatorul principal al Fondului pentru Moldova, Max Alier, va sosi marţi, 22 aprilie, la Chişinău, vizită care se va încheia la 30 aprilie. Discuţiile vor viza consultările periodice în baza Articolului IV al Statutului FMI, precum şi monitorizarea post-program.
16 Aprilie 2014 | 12:02
Ucraina: Primăria din Doneţk, ocupată de insurgenţi proruşi
Un grup de circa 20 de insurgenţi proruşi a ocupat miercuri dimineaţa, 16 aprilie, clădirea primăriei din oraşul Doneţk, situat în partea de est a Ucrainei, a declarat pentru agenţia Reuters purtătoarea de cuvânt a primăriei. Aceasta a adăugat că aceşti indivizi sunt înarmaţi, dar ei nu au formulat deocamdată vreo solicitare.
16 Aprilie 2014 | 11:29
Colete cu întrerupătoare automate, depistate la vamă
Un lot de întrerupătoare automate, în valoare de peste 100 mii de lei, nedeclarate şi ascunse într-un microbuz, au fost depistate la pista de intrare în ţară a postului vamal Leuşeni.
16 Aprilie 2014 | 11:00
Condamnat la 135 de ore neremunerate pentru alertă falsă cu bombă
Tânărul, care în toamna anului trecut a lansat o alertă falsă cu bombă la centrul comercial Jumbo din Chişinău, a fost condamnat la 135 ore muncă neremunerată în folosul comunităţii.
16 Aprilie 2014 | 10:34
Feribot sud-coreean naufragiat: 2 morţi şi 290 de persoane date dispărute
Un feribot care transporta peste 470 de persoane, majoritatea liceeni, a naufragiat miercuri în largul coastelor de sud-est ale Coreii de Sud, doi pasageri pierzându-şi viaţa şi circa 290 fiind daţi dispăruţi, relatează agenţia Yonhap.
16 Aprilie 2014 | 10:06
Moldova participă la evaluarea internaţională PISA 2015
Peste 1400 de elevi din 38 de şcoli din ţară vor participa astăzi, 16 aprilie, la o testare pilot în cadrul Programului Internaţional pentru Evaluarea Elevilor (PISA). Testarea de bază în cadrul Programului va avea loc în 2015.
16 Aprilie 2014 | 09:24
Valoarea serviciilor ecosistemice forestiere vor fi analizate în cadrul unui studiu
Specialiştii Universităţii Transilvania din Braşov, România, vor analiza, în cadrul unui studiu, sectorul forestier din Republica Moldova. În acest sens, o delegaţie de la acest centru universitar se află în vizită la Chişinău.
16 Aprilie 2014 | 08:46
Cozi la vamă
În ajunul sărbătorilor pascale creşte numărul moldovenilor care se întorc în ţară. Pentru a face faţă fluxului mare de călători, dar şi pentru a evita ambuteiajele, Serviciul Vamal a suplimentat numărul angajaţilor la punctele de trecere.
15 Aprilie 2014 | 22:02
Trei foşti preşedinţi de ţară sprijină Moldova pe calea integrării europene
Clasa politică din Moldova trebuie să dea dovadă de coerenţă în orientarea ţării spre UE, iar lipsa unei comunicări eficiente cu populaţia şi prejudecăţile existente în societate sunt principale obstacole în realizarea reformelor. Declaraţii în acest sens au fost făcute, marţi, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1, la care au participat ex-preşedinţii Poloniei, Serbiei şi Albaniei, Aleksander Kwaśniewski, Boris Tadić şi Rexhep Meidani.
15 Aprilie 2014 | 21:29
Moldova ar putea să-şi majoreze exporturile de carne în Rusia
Nu există restricţii la importul de carne din Republica Moldova în Federaţia Rusă. Asigurarea vine din partea ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, şi a fost dată în urma unei vizite întreprinse la Moscova.
15 Aprilie 2014 | 21:10
Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană s-a întrunit în şedinţă
Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană s-a întrunit la sediul Partidului Liberal Reformator (PLR) în şedinţă, în această seară. Pe ordinea de zi a reuniunii figurează şapte chestiuni.
15 Aprilie 2014 | 21:02
Campania „Adevărata Basarabie” organizată pentru a cincea oară în România
Tinerii basarabeni din România vor organiza pentru a cincea oară campania „Adevărata Basarabie”, proiect realizat de Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor în colaborare cu Consulatul General al Republicii Moldova la Iaşi şi susţinut de către Consiliul Judeţean Iaşi.
Promo
Moldova 1
„Moldova în Direct” te invită marţi, 15 aprilie, la un dialog cu trei foşti şefi de stat. Invitaţi în platoul emisiunii vor fi fostul preşedinte al Poloniei Aleksander Kwaśniewski, fostul preşedinte al Serbiei, Boris Tadić şi ex-preşedintele Albaniei, Rexhep Meidani.
Concurs: Fii primul care zboară fără viză în Europa
Juriul va anunţa miercuri, 16 aprilie, câştigătorii concursului naţional „Fii primul care zboară fără viză în Europa!”. 275 de tineri de la diferite instituţii de învăţământ superior din Republica Moldova şi România s-au înscris în competiţie, pentru a câştiga dreptul de a fi printre primii care vor zbura fără viză în Europa.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam