Loading
ro en ru
Ştirile Zilei
Ultimele ştiri
24 Iulie 2014 | 22:28
Un avion cu 116 oameni la bord a dispărut în Africa. Compania Air Algeria a anunţat pierderea contactului cu unul dintre avioanele sale, care decolase din statul african Burkina Faso. Potrivit unor surse, avionul s-ar fi prăbuşit lângă capitala statului Niger, Niamey. Printre pasageri se afla şi un cetăţean român, a confirmat Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti.
24 Iulie 2014 | 21:54
E oficial: Finala Eurovision 2015 va avea loc pe 23 mai
Finala Eurovision Song Contest (ESC) - 2015 va avea loc pe 23 mai, iar cele două semifinale - pe 19 şi, respectiv, 21 mai, se anunţă pe eurovision.tv. Decizia a fost luată, astăzi, la Geneva.
24 Iulie 2014 | 21:10
Moldova are o agendă pentru combaterea violenţei în familie în perioada 2015-2018
Un Plan Naţional de Acţiuni în domeniul Prevenirii şi Combaterii Violenţei în Familie în Moldova pentru anii 2015-2018 a prins contur, în aceste zile, în cadrul atelierului de lucru care s-a desfăşurat, pe 22 şi 23 iulie cu participarea a 35 de persoane, reprezentanţi ai instituţiilor de stat şi organizaţiilor non-guvernamentale.
24 Iulie 2014 | 20:33
UE extinde lista sancţiunilor impuse Rusiei
Uniunea Europeană va extinde lista sancţiunilor impuse Federaţiei Ruse pentru susţinerea pe care o acordă separatiştilor din estul Ucrainei. Declaraţia aparţine Înaltului Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton. Lista urmează să fie anunţată pe parcursul zilei de astăzi.
24 Iulie 2014 | 19:52
Fostul director ANRE crede că va fi restabilit în funcţie
Fostul director general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Victor Parlicov, crede că va fi restabilit în funcţie, dacă decizia Parlamentului, prin care a fost demis, va fi atacată la Curtea Constituţională. Despre aceasta Parlicov a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă.
24 Iulie 2014 | 19:11
Republica Moldova are dreptul să aplice pentru aderarea la UE
Republicii Moldova i-a fost permis să aplice pentru aderarea la UE. Ţara noastră poate deveni stat membru al Uniunii Europene, dacă va respecta condiţiile Bruxelles-ului. Parlamentul European a adoptat o Rezoluţie privind situaţia din Ucraina, în care se afirmă, că semnarea Acordurilor de Asociere cu ţările Parteneriatului Estic, inclusiv cu Republica Moldova, nu exclude perspectiva de aderare.
24 Iulie 2014 | 18:35
Anchetatori: Cutiile negre ale avionului malaezian MH17 nu au fost alterate
Anchetatorii care au examinat cutiile negre ale avionului malaezian MH17 ce s-a prăbuşit pe 17 iulie, în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, nu au găsit nicio dovadă de alterare a dispozitivului, care înregistrează conversaţiile în cabina piloţilor, relatează AFP.
24 Iulie 2014 | 18:12
Premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, şi-a anunţat demisia
Premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, şi-a anunţat demisia joi, după dizolvarea coaliţiei guvernamentale pro-europene, informează RIA Novosti şi ITAR-TASS.
24 Iulie 2014 | 17:41
Comandant pro-rus din Ucraina: Separatiştii deţin sisteme de rachete care puteau fi utilizate la doborârea avionului malaezian
Unul dintre comandanţii teroriştilor pro-ruşi din estul Ucrainei recunoaşte că separatiştii deţin sisteme de rachete sol - aer de tipul care se presupune că a fost utilizat la doborârea avionului malaiezian.
24 Iulie 2014 | 17:31
Noi standarde pentru serviciul mobil de urgenţă
Medicina de urgenţă va fi monitorizate video şi online. Un sediu care va gestiona sistemul de monitorizare a fost inaugurat la Chişinău. Acesta presupune camere video şi sistem GPS în fiecare ambulanţă. Astfel, echipajele vor fi mai uşor direcţionate, medicii ar putea primi sfaturi de la specialişti, chiar în timpul intervenţiei, transmite Mesager.
24 Iulie 2014 | 16:53
UE caută noi modalităţi de a sprijini producătorii moldoveni
Uniunea Europeană caută noi modalităţi de a sprijini producătorii din Republica Moldova, afectaţi de stoparea importului de fructe şi legume de către Federaţia Rusă. Declaraţia aparţine comisarului european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, citat de Agerpres.
24 Iulie 2014 | 16:12
Aleksandr Lukaşenko vine într-o vizită oficială la Chişinău
Preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, va întreprinde o vizită oficială la Chişinău, în perioada 24-25 septembrie 2014. Informaţia a fost confirmată pentru trm.md de către Vlad Ţurcanu, consilierul preşedintelui Nicolae Timofti.
24 Iulie 2014 | 15:28
Raportul Dezvoltării Umane 2014: Numărul oamenilor săraci din Moldova s-a redus în jumătate în ultimii şapte ani
Republica Moldova se află pe locul 114 dintr-un număr de 187 de ţări şi teritorii ale lumii, conform clasamentului Indicelui Dezvoltării Umane lansat astăzi, 24 iulie, la Tokyo. Potrivit Raportului Dezvoltării Umane 2014, printre cele mai vulnerabile grupuri din ţara noastră se numără populaţia de la sate, femeile, persoanele de etnie romă, cele cu dizabilităţi, familiile cu mulţi copii, persoanele în etate şi copiii rămaşi fără părinţi din cauza migraţiei.
24 Iulie 2014 | 15:27
Băncile, mai tolerante cu exportatorii de fructe şi legume
Băncile comerciale ar putea micşora dobânzile la creditele acordate exportatorilor de fructe şi legume. Şi ar putea manifesta toleranţă în raport cu aceştia, când e vorba de penalităţi. Măsura vine să-i ajute pe producătorii agricoli să facă faţă embargoului impus de Rusia şi a fost discutată la întrevederea dintre premierul Iurie Leancă cu reprezentanţii sectorului bancar, relatează Mesager.
24 Iulie 2014 | 15:07
Nicolae Timofti a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Austriei la Chişinău
Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut, miercuri, 23 iulie, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Austria, Michael Schwarzinger, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în ţara noastră.
Promo
Mesager
Mesager
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam