Loading
ro en ru
Ştirile Zilei
Ultimele ştiri
25 Aprilie 2014 | 09:32
În contextul intrării în vigoare la 28 aprilie curent a deciziei Uniunii Europene cu privire la eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene lansează “Ghidul tău pentru libera circulaţie în spaţiul european”.
25 Aprilie 2014 | 12:22
Nicolae Timofti: Agenţii economici din Moldova îşi vor găsi parteneri de afaceri pe piaţa UE
În contextul participării la Summit-ul aniversar al Parteneriatului Estic, desfăşurat la Praga, Cehia, preşedintele Nicolae Timofti, a vizitat standul colectiv al producătorilor din Republica Moldova care şi-au expus vinurile şi băuturile alcoolice tari la Expoziţia internaţională specializată „Wine & Delicacies”.
25 Aprilie 2014 | 11:37
Casa-Muzeu „Alexandru Donici” din Orhei va fi renovată
Un proiect privind sporirea atractivităţii turistice a zonei centru prin consolidarea patrimoniului existent a fost lansat la Casa-muzeu „Alexandru Donici” din raionul Orhei. Acesta va fi implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, cu valoarea totală de 5 milioane 639 de mii de lei.
25 Aprilie 2014 | 11:11
Malaezia va publica un raport asupra dispariţiei avionului din martie
Săptămâna viitoare, Malaezia urmează să dea publicităţii un raport preliminar asupra dispariţiei avionului de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, a anunţat premierul Najib Razak, al cărui Guvern a fost aspru criticat din cauza lipsei de transparenţă în anchetă, scrie AFP.
25 Aprilie 2014 | 10:31
Absolvenţii bugetari ai Universităţii de Medicină ar putea fi obligaţi să lucreze în instituţiile publice
Premierul Iurie Leancă a solicitat rectorului Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” (USMF), Ion Ababii, să aplice mecanismul de obligare a proaspeţilor absolvenţi să activeze în cadrul instituţiilor medico-sanitare publice. Astfel tinerii care sunt finanţaţi din bugetul de stat vor putea fi obligaţi să muncească, în instituţiile de stat,o perioadă determinată după finalizarea studiilor.
25 Aprilie 2014 | 10:01
Şofer de pe ruta Chişinău – Italia, învinuit de agresarea a doi vameşi
Un şofer care transporta colete în Italia riscă să ajungă după gratii pentru că, în septembrie 2013, a agresat fizic doi vameşi în timpul controlului vamal. Procurorii au finalizat urmărirea penală pe acest caz şi au expediat dosarul spre examinare în instanţa de judecată.
25 Aprilie 2014 | 09:01
Peste jumătate dintre moldoveni sunt contra alipirii regiunii transnistrene la Rusia, BOP
Potrivit Barometrului de Opinie Publică (BOP) - aprilie 2014, care a fost prezentat joi, 24 aprilie, 36 la sută din cei chestionaţi cred că există un risc mic de extindere a conflictului armat dintre Ucraina şi Rusia în Republica Moldova. Asta în timp ce 32 la sută din respondenţi susţin că riscul este mare, iar 10 la sută sunt aproape convinşi că neînţelegerile dintre Federaţia Rusă şi Ucraina se vor exinde în ţara noastră.
24 Aprilie 2014 | 22:02
Un moldovean, fost migrant, şi-a lansat cea de-a patra carte de versuri la Torino
Sergiu Matei este un moldovean care timp de nouă ani a fost nevoit să îşi câştige pâinea peste hotare, iar dorul de patrie şi de persoanele dragi l-au făcut să îşi aşeze pe hârtie trăirile. Astfel, moldoveanul revenit acasă a reuşit deja să îşi lanseze mai multe volume de versuri. Mai multe detalii despre moldoveanul care îşi exprimă sentimentele în poezie, aflaţi din materialul realizat de echipa „Moldoveni de Pretutindeni”.
24 Aprilie 2014 | 21:31
Un nou joc online îşi propune să soluţioneze problemele tinerilor
Amatorii de jocuri video au ocazia să se delecteze cu un nou joc creat de Consiliul Naţional de Tineret şi poartă denumirea de „Youth@Work”. Angelica Petrov şi Adrian Băluţel, membrii echipei de creaţie au declarat în cadrul emisiunii „Cine vine la noi?” că jocul va avea un impact social benefic, iar scopul său de bază este lupta cu şomajul.
24 Aprilie 2014 | 21:09
CMC: Poziţii adverse privind sărbătorirea zilei de 9 mai în PMAN
Piaţa Marii Adunări Naţionale a devenit marul discordiei între primarul Dorin Chirtoacă şi consilierii comunişti şi cei socialişti. Aceştia din urmă au solicitat edilului capitalei anularea deciziei prin care s-a interzis ca pe 9 mai în PMAN să fie sărbătorită Ziua Victoriei.
24 Aprilie 2014 | 20:31
Nicolae Timofti: Republica Moldova doreşte o perspectivă clară de aderare la UE
Liberalizarea regimului de vize va motiva şi mai mult moldovenii să creadă în viitorul european al ţării. Republica Moldova doreşte o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană. Acesta a fost mesajul transmis de preşedintele ţării, Nicolae Timofti, la Summit-ul aniversar al Parteneriatului Estic de la Praga, relatează Mesager.
24 Aprilie 2014 | 20:02
Ponta: România va face presiuni pentru ca Moldova să fie aşezată pe harta priorităţilor UE
România va face presiuni asupra tuturor aliaţilor săi, din Uniunea Europeană şi din NATO, pentru ca Republica Moldova să fie aşezată pe harta priorităţilor acestora. Afirmaţia aparţine premierului României, Victor Ponta, şi a fost făcută la Radio România Actualităţi, în cadrul emisiunii „Probleme la zi” al cărei invitat a fost.
24 Aprilie 2014 | 19:36
Mulţi moldoveni consideră că nu vor călători mai des, odată cu anularea vizelor pentru UE
Societatea moldovenească s-a împărţit în două segmente identice ca pondere în aprecierea importanţei procesului de abolire a vizelor pentru spaţiul european. Jumătate din populaţia Republicii Moldova (50%) apreciază drept foarte importantă sau importantă anularea regimului de vize cu Uniunea Europeană (UE), în timp ce la polul opus se situează cei care consideră acest lucru drept puţin important (33%) şi deloc important (17%). Datele se conţin în Barometrul de Opinie Publică (BOP), prezentate joi, 24 aprilie, de către Institutul de Politici Publice.
24 Aprilie 2014 | 19:01
Ziua Internaţională a Femeilor în domeniul TIC, marcată la Chişinău
Reprezentanţi ai sectorului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) din Republica Moldova, Rusia, Belarus Ucraina şi Kîrgîzstan au participat la o videoconferinţă regională, organizată de către Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (UIT) cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeilor în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, marcată anual pe 24 aprilie.
24 Aprilie 2014 | 18:38
BOP: Moldova 1 - prima în topul preferinţelor publicului
Televiziunea este considerată cea mai importantă sursă de informare pentru public, iar Moldova 1 este postul TV pe care îl aleg moldovenii, în primul rând, pentru a se informa din prima sursă. Acest lucru îl arată datele Barometrului Opiniei Publice (BOP).
Promo
Moldova 1
Moldova 1, în parteneriat cu Centrul Nibiru şi Amnesty International, prezintă o nouă ediţie din ciclul de reportaje „Carta drepturilor”, care vor fi difuzate lunar, în ultima zi de joi a lunii.
Moldova 1
Voinicica, sau rucola, cum e cunoscută mai nou, este o plantă ce se recomandă în curele de slăbire, 20 de căni de rucola având tot atâtea calorii cât un măr. Rucola conţine multe minerale, vitamine şi antioxidanţi care apără organismul, ficatul şi ajută la circulaţia sângelui. Mai mult, contribuie la întărirea oaselor, eliminarea toxinelor şi a radicalilor liberi din oragnism.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam