Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Sport

25 Mai 2020 / 15:00

În premieră, turneul de şah „Memorialul Veaceslav Cebanenco” s-a desfăşurat online

Premieră pentru şahul din Moldova. Cea de-a 7-a ediţie a „Memorialului Veaceslav Cebanenco" s-a disputat online. Premiul prestigiosului turneu internaţional a rămas în Moldova, relatează Mesager.

Chiar dacă nu au stat faţă în faţă, participanţii la acest turneu au fost la fel de concentraţi pe întreaga perioadă a desfăşurării concursului, care s-a disputat timp de două zile. La ediţia din acest an s-au inscris campionii Rusiei, Israelului, Belarusiei şi României, precum şi şase şahişti membri ai lotului naţional al Republicii Moldova.

Revelaţia turneului a produs-o tânărul şahist din Moldova Andrei Macovei, discipolul Şcolii Sportive Specializate de Şah nr.7 din capitală. Campionul Republicii Moldova în 2019 şi campion mondial între elevi în 2017, acesta a acumulat şase puncte din nouă posibile, intrând în posesia premiului mare.

Pe locul doi s-a clasat un alt discipol al Şcolii Sportive Specializate de Şah nr.7, marele maestru Vladislav Nevednicii, iar podiumul a fost completat de marele maestru Viorel Iordăchescu, campion al Republicii Moldova în 2016.

Considerat patriarhul şahului naţional, ilustrul antrenor, teoretician şi pedagog Veaceslav Cebanenco a lansat în şahul de performanţă o pleiadă de mari maeştri, cum ar fi: Victor Gavrikov, Viorel Bologan sau Viorel Iordăchescu.

Ediţia a şaptea a tradiţionalului turneu Memorialul Veaceslav Cebanenco a fost organizată online în perioada 23-24 mai pe platforma Chess.com de Federaţia de Şah a Republicii Moldova, cu sprijinul FIDE Development Fund.

Comentarii