Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

18 Aug. 2019 / 12:05

Un om de afaceri din Chişinău s-a sinucis

Iurie Luncaşu, un apropiat al ex-liderului PDM Vladimir Plahotniuc s-a împuşcat aseară. Informaţia a fost confirmată de poliţie. Luncaşu s-ar fi împuşcat din arma personală în regiunea capului şi în urma leziunilor corporale suferite a decedat la faţa locului, potrivit ZDG.md citat de Radio Moldova Actualităţi.

Fiind audiat, cel care a sunat la poliţie, Boris Babii, a declarat că activa ca şofer la Iurii Luncaşu şi aseară aproximativ la ora 19:00, a fost contactat telefonic de şeful său care i-a cerut să vină la domiciliu şi să se deplaseze într-o direcţie necunoscută la aer curat. Şoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncaşu de unde l-a luat şi s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durleşti). La un moment dat, Luncaşu i-a cerut şoferului să oprească automobilul în câmp, şi să scrie o scrisoare cu următorul conţinut: „Căsuţă albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”.

Ulterior, a ieşit din automobil, dupa care s-a împuşcat în regiunea capului din pistol şi a decedat. Iurii Luncaşu este un om de afaceri din anturajul lui Vladimir Plahotniuc şi Ilan Şor. ZdG a scris anterior că Iurii Luncaşu este un prosper şi discret om de afaceri, despre care presa a scris încă în anii 2000 că ar fi fost un apropiat al fostului preşedinte Vladimir Voronin.

Numele lui Iurie Luncaşu ar figura şi în tranzacţia de peste 154 de milioane de lei, prin care o firmă cipriotă a procurat clădirile din perimetrul străzilor Timiş şi Bujorilor din Chişinău(Casa albă), imobile atribuite lui Vlad Plahotniuc.

Comentarii