Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

11 Ian. 2021 / 10:41

Marele Om de Radio Alexei Revenco s-a stins din viaţă

Zi de zi, cei de la ştiri citim statistica oamenilor decedaţi de COVID. Taţi, mame, surori şi frati, copii – persoane pe care nu le-am văzut niciodată. E dureros, dar parcă nu ne afectează până în momentul când vedem în comunicat un nume cunoscut. Astazi, cu durere în suflet, vă anunţăm ca unul din colegii noştri face parte din aceste cifre groaznice. Marele Om de Radio Alexei Revenco s-a stins din viaţă astăzi, 11 ianuarie, la ora 6.00 dimineaţa.

Viaţa lui Alexei Revenco a fost legată de existenţa radioului public naţional, devenind una din vocile importante în peisajul media. A fost un om de excepţie, un perfecţionist care s-a documentat îndelung pentru fiecare prezenţă în spaţiul public, contribuind la creşterea audienţei şi a prestigiului postului Radio Moldova.

Ultimii peste 40 de ani din viaţă Alexei Revenco i-a dedicat activităţii de la Radio Moldova, iar pe lângă aceasta, crainicul a prezentat numeroase festivităţi oficiale şi cultural-artistice. „Radio Moldova este tinereţea mea frumoasă şi zbuciumată", afirma crainicul. „În cei peste 43 de ani am muncit cu mândrie şi pasiune, fiind conştient de faptul că un prezentator este responsabil de efortul unei echipe întregi de jurnalişti", spunea Alexei Revenco într-un interviu.

În 2007, lui Alexei Revenco i-a fost conferit titlul de Maestru în Artă, iar în 2010 a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii" pentru activitatea de redactor-prezentator în Departamentul Actualităţi Radio.

Îndureraţi au rămas colegii şi prietenii crainicului. „A plecat din viaţă cel mai luminos Om - Alexei Revenco. Omul care cu vocea-i de unicitate, cu firea-i veselă şi simţul umorului deosebit făcea sărbătoare oriunde era. Fie fericit acolo sus, iar noi, aici, îl vom pomeni şi nu-l vom uita niciodată”, a scris pe pagina sa de Facebook Veta Ghimpu Munteanu.
„Am crescut cu această voce încă de mic copil, atunci când în ograda părinţilor mei răsuna Radio Moldova peste tot. Apoi, când am venit să muncesc în Redacţia Actualităţi Radio, nu-mi venea să cred că am ajuns să muncesc cot la cot cu acest OM EMERIT. Alexei Revenco mi-a fost ca un tată care mă povăţuia în meserie, întotdeauna când intra în Redacţia Actualităţi Radio, nu venea cu mâna goală, ne aducea bomboane, mere şi alte bunătăţi pentru colegii care munceau la buletinele de ştiri, iar la ieşire ne spunea bancuri şi ne lăsa cu zâmbetul pe buze. Iubea copiii la nebunie,  într-o zi i-a dăruit o masinuţă fiului meu, era o jucărie rămasă de la nepotul dumnealui. Din acea zi, copilul meu mă întreba adeseori, ce mai face domnul Revenco? Iar ultimul meu răspuns a fost: „se simte cam rău din cauza coronavirusului, dar o să-l sunăm când se va face mai bine”, însă nu am mai reuşit să vorbim. Vestea tristă a venit ca un fulger peste întreaga echipă a Redacţiei Actualităţi Radio, am plâns cu toţii. Nu putem accepta aceasta veste! Nu îl vom uita niciodată! Alexei Revenco este un OM care a făcut istorie pentru Radio Moldova, un coleg de excepţie, o voce unică care ne va lipsi”, a povestit Cristina Popescu.

Colectivul Companiei Teleradio Moldova aduce sincere condoleanţe familiei.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Privelişte inedită pe râul Nistru

Ştiri / Regional

23 Ian. 2021 / 19:26

Privelişte inedită pe râul Nistru

Rusia: Proteste pentru susţinerea lui Aleksei Navalnîi

Ştiri / Internaţional

23 Ian. 2021 / 18:50

Rusia: Proteste pentru susţinerea lui Aleksei Navalnîi

Act de caritate pentru un bătrân din nordul ţării

Ştiri / Regional

23 Ian. 2021 / 18:32

Act de caritate pentru un bătrân din nordul ţării

COVID-19 în Moldova: Alte 15 persoane răpuse de virus

Ştiri / Social

23 Ian. 2021 / 17:06

COVID-19 în Moldova: Alte 15 persoane răpuse de virus

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, petrecut pe ultimul drum

Ştiri / Cultură

23 Ian. 2021 / 16:35

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, petrecut pe ultimul drum

Vezi arhiva