Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

11 Feb. 2019 / 13:02

Mai mulţi locuitori ai capitalei au protestat la Primărie

Mai mulţi locuitori din cartierul Petricani din capitală au protestat în această dimineaţă la Primărie faţă de decizia autorităţilor locale de a înlocui cele două troleibuzele de pe linia 33 cu trei autobuze. Autorităţile capitalei au motivat decizia prin faptul că intervalul de circulaţie între troleibuze era prea mare. Troleibuzele de pe linia 33 circulă acum pe linia 36, ce face legătura între capitală şi oraşul Ialoveni, relatează Moldova 1.

„Ne-au dat trei autobuze uzate total, fără sistem de frânare normală şi e foarte greu de circulat şi în afară de doi lei, noi ca pensionari deja trebuie să dăm trei lei”. „Stau eu timp de iarnă vreo 40 de minute la staţie, dar dacă ne ducem când e vreme mai bună, ne ducem prin pădure să ajungem la troleibuzul 29”. „Aşteptăm jumătate de oră şi mai mult, când şi cum. Autobuzele sunt de o seamă cu mine deja, sunt tare vechi”, spun oamenii.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, spune însă că modificarea dată s-a făcut tot la cererea locuitorilor de la Petricani. Potrivit lui, dacă unora nu le convine itinerarul autobuzelor, Regia Transport Electric va elabora unul nou.

„Au fost scoase două troleibuze de pe Petricani şi înlocuite cu trei autobuze. Am primit plângeri de la locuitorii din Petricani că intervalul de timp dintre troleibuze este mult prea mare, 50 de minute. Acum cu trei unităţi de autobuze intervalul s-a redus la 30 de minute. Circulă exact la fel, de dimineaţă, sâmbăta şi duminica până seara târziu”, a declarat Ruslan Codreanu.

Linia de troleibuz Nr.33 - Universitatea Agrară de Stat din Moldova - strada Bariera Sculeni a fost inaugurată la începutul lunii septembrie, anul trecut. Între timp, autorităţile locale anunţă că săptămâna trecută a fost stabilit antreprenorul care va livra 31 de autobuze noi în capitală, în valoare de 80 de milioane de lei. Ultimele autobuze au fost cumpărate de autorităţile locale acum 13 ani.

Comentarii