Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

10 Apr. 2020 / 17:23

Încă 149 de cazuri confirmate cu COVID-19 în Moldova

În Republica Moldova pe parcursul zilei de astăzi au fost confirmate pozitiv cu Coronavirus încă 149 de persoane. Anunţul a fost făcut de către ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Potrivit ministrei Sănătăţii, astăzi au fost procesate 568 de probe, fiind confirmate pozitiv 149 de cazuri noi. Un caz de infectare este din Marea Britanie, celelalte – cu transmitere locală.

„Chiar dacă afară este cald, chiar dacă e timp frumos, e acea perioadă când cu adevărat putem întreprinde măsuri concrete pentru a preveni răspândirea COVID-19 pe teritoriul Moldovei, să ne abţinem de a ieşi din casă. Solicităm respectuos respectarea regulilor”, a menţionat ministra Sănătăţii.

Ţinând cont de sărbătoarea de duminică, Floriile, premierul a îndemnat cetăţenii să respecte regulile impuse de autorităţi.

„Vă rog să vă abţineţi de la participări la evenimente colective, în comun şi să nu admitem grupuri de mai mult de trei persoane, astfel încât instituţiile statului să nu fie în situaţia să aplice sancţiuni”, a spus prim-ministrul.

În Republica Moldova, numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 1438.

Comentarii