Ştiri

Sursa imaginii: ziuadeazi.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

12 Mai 2019 / 20:37

Municipiul Cahul găzduieşte Festivalul de muzică clasică „Crescendo”

În perioada 11-17 mai, la Cahul se desfăşoară Festivalul internaţional de muzică clasică „Crescendo”, organizat de către Primăria municipiului Cahul, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii. Iubitorii acestui gen de muzică vor avea parte de o săptămână de festival, pe parcursul căreia se vor delecta cu muzică clasică de calitate, interpretată de personalităţi notorii din acest domeniu din mai multe ţări, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Manifestarea aculturală care adună la un loc celebrităţi din domeniul muzicii din diferite ţări se desfăşoară la Cahul al doilea an consecutiv. Primăria municipiului Cahul este gazda acestui festival, iniţiat câţiva ani în urmă de către Rutilă Ilie Croitoru, originar din satul Colibaşi, care a dirijat orchestre simfonice notorii.

„Festivalul va dura o săptămână, anul trecut a fost trei zile. În acest an vor fi implicaţi şi mai mulţi copii. Peste zece şcoli din ţară vor veni să vadă maeştri de talie internaţională, care vor evolua la Cahul. Este un festival la care ţin foarte mult şi cred că va deveni o tradiţie frumoasă”, a declarat primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiş.   

Organizatorii îşi doresc ca la ediţia din acest an să vină cât mai multă lume, pentru a se delecta cu muzică de calitate, interpretată de artişti celebri.

Comentarii