Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

21 Mai 2019 / 10:41

ACUM invită fracţiunea PSRM la Sesiunea Specială a Parlamentului

Blocul Politic ACUM a invitat fracţiunea PSRM la Sesiunea Specială a Parlamentului Republicii Moldova pentru astăzi, 21 mai, la ora 14:00, se arată într-un comunicat de presă emis de fracţiunea politică.

Invitaţia are scopul de a alege conducerea Parlamentului şi a vota iniţiativele legislative antioligarhice. Asta, chiar dacă deputaţii socialiştii au declarat anterior că o şedinţă plenară va fi convocată atunci când se va forma majoritatea parlamentară.

„Din nou, am aflat din presă că Blocul ACUM cere convocarea unei şedinţe speciale a Parlamentului în zilele de 21-22 mai, adică marţi şi miercuri. Cu părere de rău, suntem nevoiţi să constatăm că în Moldova, politica se transformă într-un show public, bazat pe ceva imprevizibil, alogic şi departe de respectarea cadrului legislativ. Noi nu dorim să facem „jocul patrioţilor” care astăzi declară una, iar mâine – alta. Poziţia noastră rămâne aceeaşi, ea a fost expusă public, după şedinţa Consiliului Republican al PSRM”, a scris pe 19 mai secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, şedinţa de constituire a parlamentului de legislatura a X-a a avut loc la 21 martie, însă aceasta a fost întreruptă după ce deputaţii nu au reuşit să formeze majoritatea parlamentară şi să aleagă organele de conducere ale legislativului.

Comentarii