Ştiri

Sursa imaginii: digi24.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

30 Aug. 2020 / 13:40

România a depăşit China la numărul cazurilor de Coronavirus

Noul tip de Coronavirus continuă să afecteze ţările lumii. Peste 42 de mii de cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19 şi aproape o mie de decese au fost înregistratate în Statele Unite ale Americii, fiind în continuare cea mai afectată regiune de pe glob, cu peste şase milioane 100 de mii de contaminări. Situaţia este tot mai critică şi în Brazilia, unde numărul deceselor a ajuns deja la peste 120 de mii, iar al celor infectaţi la peste trei milioane 800 de mii. Între timp, în mai multe ţări din Europa încep proteste împotriva restricţiilor introduse pentru a preveni răspândirea virusului, relatează Moldova 1.

La şase luni de la apariţia primului caz de Coronavirus peste Prut, România a depăşit China la numărul de infectări. 85.833 de cazuri au fost raportate până acum, în timp ce în statul asiatic focar al pandemiei sunt puţin peste 85.000.

România a depăşit şi Suedia la numărul infectărilor. 84.000 de îmbolnăviri şi aproape 6.000 de decese s-au înregistrat până acum în statul scandinav, care a atras atenţia întregii lumi prin strategia sa mai puţin strictă în faţa Coronavirusului.

În ultimele 24 de ore, în România, au fost 1.365 de cazuri noi de COVID-19, din peste 24 de mii de de teste efectuate. Alte 32 de persoane au decedat din cauza infecţiei, în timp ce la terapie intensivă sunt internaţi 490 de pacienţi.

Iar Ucraina a înregistrat, de la debutul pandemiei, aproape 117 mii de cazuri de infectări, în timp ce 2.492 de persoane au pierdut lupta cu maladia.

La Berlin continuă protestele împotriva restricţiilor impuse pentru a preveni pandemia. Sâmbătă, în centrul capitalei au ieşit aproximativ 18 mii de oameni, care au blocat câteva străzi. Totodată, poliţia locală a comunicat că o persoană a fost arestată după ce a aruncat cu o sticlă, iar un container a fost incendiat pe o arteră comercială foarte circulată. Prin întreg oraşul au fost dislocaţi circa trei mii de poliţişti pentru a apăra ordinea publică. Până acum, în Germania au fost înregistrate peste 240 de mii de contaminări, dintre care peste 700 în ultimele 24 de ore. Totodată, din cauza maladiei au decedat peste nouă mii de persoane.

La Londra, circa o mie de persoane au ieşit în Trafalgar Square şi au cerut anularea restricţiilor. Oamenii se arată indignaţi faţă de obligativitatea de a purta masca de protecţie. Între timp, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie a anunţat că este posibilă reintroducerea mai multor măsuri restrictive în cazul unui al doilea val de COVID-19 în această iarnă. La fel, oficialul britanic a anunţat că se vor oferi câte 13 lire sterline zilnic persoanelor care vor fi nevoite să stea în carantină. Până acum în Regatul Unit au fost înregistrate peste 330 de mii de îmbolnăviri şi peste 41 de mii de decese. 

Aproape 5500 de cazuri de contaminare într-o singură zi au fost înregistrate în Franţa, fapt care a trezit îngrijorarea autorităţilor. La Paris a fost introdusă obligativitatea purtării măştii, ceea ce a stârnit proteste în capitala franceză. Între timp, Guvernul încearcă să evite o nouă izolare generalizată care ar împinge economia la o recesiune şi mai profundă. Până acum în Franţa au fost înregistraţi peste 270 de mii de infectaţi, iar numărul deceselor a ajuns la peste şase mii.

Autorităţile din Istanbul au anunţat sâmbătă măsuri restrictive pentru nunţi şi alte ceremonii organizate în cel mai mare oraş al Turciei după ce numărul zilnic al îmbolnăvirilor şi al deceselor provocate de COVID-19 au atins cel mai ridicat nivel din ultimele două luni, fiind confirmate peste 1.500 de contaminări într-o singură zi. Va fi restricţionat şi accesul la moschei. De asemenea, copiii şi persoanele cu vârsta de peste 60 de ani nu vor mai putea participa la ceremoniile organizate în aer liber.

Spania testează în premieră pe oameni un vaccin antiCOVID. Astfel, primul vaccin va fi introdus la 190 de voluntari. Potrivit testelor efectuate până acum, preparatul generează anticorpi, care protejează aproape în totalitate plămânii în cazul expunerii la Sars-Cov-2.Testarea medicamentului se va efectua în două spitale din oraşele Madrid şi Santander, iar voluntarii vor fi împăţiţi în două grupe între 18 - 55 ani şi peste 65 de ani. Preparatul va fi testat în Gemania şi Belgia pe circa 590 de oameni.

Comentarii