Ştiri

Sursa imaginii: mediafax.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

11 Iun. 2019 / 10:02

12 judeţe din România afectate de ploi

Pompierii au intervenit în 14 localităţi din 12 judeţe în urma ploilor torenţiale de luni seara şi au scos apa din peste 150 de curţi şi 30 de subsoluri. Vântul puternic a desprins trei acoperişuri de pe clădiri, iar şase copaci au fost doborâţi pe carosabil, scrie Mediafax.

Potrivit IGSU, bilanţul ultimelor 24 de ore se prezintă mult mai bine raportat la săptămâna trecută, fiind înregistrate intervenţii în 14 localităţi din judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Dâmboviţa, Hunedoara, Ilfov, Neamţ, Olt, Teleorman şi Vâlcea.

Echipajele de pompieri au acţionat pentru evacuarea apei din şapte case, 34 beciuri, 164 curţi şi de pe două străzi. Totodată, din cauza vântului puternic trei acoperişuri au fost desprinse de pe clădiri, iar şase copaci au fost doborâţi pe carosabil.

Deşi în luni şi pe parcursul nopţii au fost emise peste 50 de atenţionări şi avertizări hidro-meteorologice de fenomene severe, nu au fost înregistrate situaţii extreme care să se soldeze cu victime.

În judeţul Arad, între orele 19:10 -19:40, a fost Cod Roşu de grindină, averse cu caracter torenţial şi vijelie puternică în urma căruia au fost afectate de inundaţii satele Dezna şi Buhani din comuna Dezna. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 37 curţi şi două locuinţe, iar şapte persoane au fost evacuate preventiv la rude din cauza nivelului mare al apei acumulate în gospodării.

Marţi dimineaţă echipajele ISU nu mai aveau misiuni.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, marţi dimineaţă se înregistrau întreruperi în opt localităţi din judeţele Harghita şi Iaşi. Pentru remedierea defecţiunilor acţionează mai multe echipe tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

Marţi, toată ţara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate. Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

În contextul creşterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din ţară, oamenii sunt atenţionaţi să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

 

Comentarii