Ştiri

Sursa imaginii: Mama si sotie

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Economic

14 Mai 2019 / 13:35

Programul de ţară „UNIDO pentru Dezvoltare Incluzivă şi Durabilă”, lansat în Moldova

Astăzi a fost lansat Programului de ţară „UNIDO pentru Dezvoltare Incluzivă şi Durabilă în Republica Moldova pentru perioada 2019-2023”. În debutul evenimentului, secretarul general de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Iulia Costin a menţionat că acest proiect vine să contribuie la dezvoltarea incluzivă a Republicii Moldova prin intermediul mai multor componente: îmbunătăţirea competitivităţii industriale, accesul pe piaţă, inovarea şi promovarea investiţiilor, ocuparea forţei de muncă în mediul rural şi dezvoltarea antreprenoriatului, energie durabilă şi managementul de mediu, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Promovarea industrializării incluzive şi sustenabile în Republica Moldova orientată spre o producţie cu o valoare adăugată înaltă, specializarea inteligentă şi utilizarea eficientă a resurselor reprezintă priorităţi de dezvoltare reflectate în principalele documente strategice ale Republicii Moldova”, a spus secretarul general de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Iulia Costin.

Ea a mai specificat că sectorul industrial în Republica Moldova este în creştere şi cota acestuia este de 15 % în produsul intern brut.

„Principalele ramuri industriale care au progresat cu ritmuri rapide în anul 2019 au fost industria automotivă, industria uşoară şi industria alimentară. Creşterea sectorului industrial a fost susţinută de extinderea zonelor economice libere”, a spus secretarul general de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Iulia Costin.

„Scopul general este de a sprijini Guvernul Republicii Moldova să integreze economia sa în piaţa europeană şi respectiv, în lanţul valoric global viitor. Prin axarea pe dezvoltarea industrială şi sustenabilă, noi dorim să ajungem la o economie rezistentă la scoruri, dar şi la crearea noilor locuri de muncă şi îmbunătăţirea standardelor de producţie”, a menţionat Dima Al Khatib, reprezentanta rezidentă PNUD Moldova, citată de Mesager.

„Programul de ţară include 14,15 idei de proiect care au fost identificate în urma discuţiilor asupra necesităţilor cu diferiţi parteneri şi donatori şi acestea pot fi implementate cu ajutorul partenerilor în decursul a câţiva ani. Suntem implicaţi în iniţierea proiectelor în Moldova de mai mulţi ani, aşa că avem cunoştinţe despre ce presupune economia moldovenească”, a spus Solomiya Omelyan, coordonatoarea de Programe UNIDO, citată de Mesager.

Programul Cadru de Ţară pentru dezvoltarea industrială durabilă şi incluzivă a Republicii Moldova pentru anii 2019-2023 a fost realizat de UNIDO în conformitate cu priorităţile naţionale.

Comentarii