Ştiri

Sursa imaginii: europalibera.org

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

28 Feb. 2020 / 19:01

Expoziţie de mărţişoare la Parlament

O expoziţie cu vânzare a mărţişoarelor executate de meşteri populari din diferite regiuni ale ţării a fost vernisată la Parlament. Expoziţia, întitulată „Primăvara care ne uneşte” a întrunit numeroşi oaspeţi şi participanţi, reprezentanţi ai diferitelor etnii. Mărţişoarele executate în stil tradiţional au păstrat, totodată, elemente distincte ale etniilor din care fac parte artizanii.

În acest mod, Legislativul a consemnat una dintre cele mai îndrăgite sărbători ale poporului nostru – „Mărţişorul”- mesagerul primăverii.

Adrian Lebedinschi, preşedintele Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, a salutat protagoniştii şi oaspeţii expoziţiei şi a menţionat că „Mărţişorul” este sărbătoarea care ne reprezintă şi care face parte din patrimoniul cultural naţional al Republicii Moldova. Totodată, deputatul a remarcat că este demn de mândrie şi de cea mai înaltă apreciere faptul că „Mărţişorul” a fost inclus în Lista Reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial UNESCO.

Deputata Arina Spătaru a salutat meşterii populari şi artizanii şi le-a mulţumit că, în ajun de 1 martie, au oferit vizitatorilor posibilitatea de a procura mărţişoare, făcute cu suflet şi talent, pentru oamenii dragi.

Nicolai Croitor, preşedintele Asociaţiei Meşterilor Populari din Găgăuzia, Ina Motrescu, meşter popular din oraşul Bălţi, au mulţumit organizatorilor pentru ocazia frumoasă de a-şi prezenta lucrările în incinta instituţiei parlamentare.

Comentarii