Moldova 1 Promo Istoriile de succes a două familii din Moldova, sâmbătă la „O seară în familie” În această seară vă invităm în faţa micilor ecrane pentru a urmări o nouă ediţie a emisiunii „O seară în familie”. Vom discuta cu două familii celebre, din două domenii absolut diferite, însă, care prin muncă şi perseverenţă au reuşit să îşi facă numele cunoscut în Republica Moldova. Aşadar, pentru început vă propunem să descoperiţi povestea unei familii care nu se mai teme de COVID-19, deoarece toţi au fost infectaţi şi deja s-au tratat. Cum au depăşit această etapă din viaţa lor, ce sfaturi au pentru telespectatori aflăm de la medicul pediatru, Mihai Stratulat şi familia acestuia, la care am mers în ospeţie. Totodată, vom face cunoştinţă şi cu cel mai mic membru al lor. Urmăriţi sâmbătă, 8 august, emisiunea „O seară în Familie”, cu Rusalina Rusu, la Moldova 1.

Ştirile Zilei

08 Aug. 2020 / 20:11

România a depăşit pragul de 60 de mii de infectări cu COVID-19

În România au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), de la începutul epidemiei până în prezent. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.350 de cazuri noi de infectare.

08 Aug. 2020 / 19:21

De ani de zile, locuitorii din Fîrlădeni nu au apă potabilă în localitate

Zeci de sate din Moldova trec printr-o criză acută de apă potabilă. Canicula este o adevărată provocare, pentru locuitorii satului Fârlădeni, raionul Hânceşti, unde apa în fântânile locale pe jumătate a secat, iar ce a mai rămas este un lichid poluat şi greu de consumat. Deşi gospodăriiile sunt conectate la un apeduct vechi, apa tehnică din robinete este bună numai pentru uz casnic. Problema persistă de aproape un deceniu, iar oamenii speră că într-o zi să fie auziţi de autorităţi, relatează Mesager.

08 Aug. 2020 / 17:47

Protest la Comrat: Părinţii sunt împotriva studiilor la distanţă

Protest la Comrat. Zeci de părinţi au ieşit pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de învăţământul la distanţă şi de cel mixt, care urmează să fie aplicat de unele instituţiile de învăţământ din Autonomia Găgăuză din 1 septembrie. Părinţii menţionează că nu vor putea să facă faţă activităţii pedagogice şi să-şi ajute copilul să înţeleagă un material sau altul şi nu vor putea sta liniştiţi la locul de muncă, ştiind că copilul este singur acasă. Direcţia Educaţie din Autonomia Găgăuză susţine însă că discuţiile şi consultările în privinţa reluării procesului de studii din 1 septembrie din regiune continuă, relatează Mesager.

08 Aug. 2020 / 17:00

COVID-19 în Moldova:  În ultimele 24 de ore au fost confirmate 453 cazuri noi

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 2406 teste, fiind confirmate 453 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, dintre care şase din regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, două sunt de import din Grecia şi Portugalia.

08 Aug. 2020 / 16:39

UTM pregăteşte mai multe scenarii pentru noul an de studii

Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) pregăteşte mai multe scenarii pentru noul an de studii. Responsabilii instituţiei superioare spun că, pentru primul semestru optează pentru un învăţământ de tip mixt. Prelegerile vor avea loc online, iar prezenţa studenţilor doar că într-un număr mai mic va fi necesară la seminare, laboratoare şi lucrări practice. Astfel, pentru a fi pregătiţi de noul an de învăţământ, UTM deja a început să filmeze prelegerile, care vor fi disponibile pentru studenţi din întâi septembrie, relatează Moldova 1.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

Bună dimineaţa de weekend! Program matinal.

Vezi programul complet

Moldova 2

Figuri proeminente.P.Ștefănucă

Vezi programul complet

Radio Moldova

EUROPA MUZICALĂ

Vezi programul complet

Radio Moldova Tineret

Zbor liber

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

JAZZ

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta