Ştirile Zilei

12 Iul. 2020 / 18:00

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 456 noi cazuri de îmbolnăvire, potrivit bilanţului furnizat de Grupul de Comunicare Strategică.

12 Iul. 2020 / 17:15

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 1071 teste, fiind confirmate 174 de cazuri de infecţie cu noul Coronavirus, dintre care şase în regiunea transnistreană. Totodată, ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) anunţă despre un alt deces provocat de COVID-19.

12 Iul. 2020 / 16:40

Locuitorii oraşului Orhei cer redeschiderea parcului de distracţii

Mai mulţi locuitori ai oraşului Orhei au protestat, din nou, în parcul de distracţii din oraş, cerând redeschiderea acestuia. Manifestanţii se arată nemulţumiţi de decizia de vineri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică de a interzice în continuare activitatea locului de agrement. În parc a fost pusă muzică, iar caruselele, atracţiile şi roller-coaster-urile au fost pornite, în pofida atenţionărilor autorităţilor care spun că cei care nu se conformează regulilor vor fi aspru sancţionaţi, relatează Mesager.

12 Iul. 2020 / 14:10

Disensiuni între locuitorii oraşului Codru şi furnizorul de energie electrică

S-au trezit peste noapte fără energie electrică în case. Vorbim de mai mulţi locuitori ai orăşelului Codru, care spun că au fost deconectaţi de la lumină pentru că au refuzat să se conecteze la linia nouă care este trasată de conducerea cooperativă. De altă parte, reprezentanţii furnizorului de energie neagă acuzaţiile şi spun că regiunea este destinată terenurilor agricole, iar locuitorii sunt cei responsabili de asigurarea cu energie electrică, relatează Moldova 1.

12 Iul. 2020 / 13:20

Creştinii ortodocşi de stil vechi îi sărbătoresc astăzi pe apostolii Petru şi Pavel

Bisericile din Chişinău au fost pline astăzi de enoriaşii, care au venit să-i cinstescă pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Credincioşii au păstrat distanţa unul faţă de altul şi pe tot parcursul ritualului divin au purtat măşti. Plini de speranţă, aceştia s-au rugat pentru sănătatea celor dragi şi pentru o viaţă mai bună. De asemenea, astăzi sunt omagiaţi toţi cei care poartă numele Petru şi Pavel. Totodată, mai multe sate şi oraşe din ţară sărbătoresc hramurile localităţilor, relatează Moldova 1.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

Evantai folcloric. V. Mihai. *Realizator N. Bolboceanu + Promo

Vezi programul complet

Moldova 2

O viață în scenă. Maria Bieșu.

Vezi programul complet

Radio Moldova

PROGRAM MUZICAL

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

MUZICĂ ACADEMICĂ

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta