Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Regional

23 Ian. 2022 / 21:01

Un antreprenor din Bălăbăneşti a dezvoltat o afacere cu somn african (VIDEO)

A lucrat mai mulţi ani în domeniul alimentaţiei publice, iar pandemia l-a forţat să se reprofileze şi să pună pe roate o afacere de succes. Andrei Prodan din Bălăbăneşti, raionul Criuleni, şi-a construit o fermă piscicolă în care creşte somn african, considerat o delicatesă. Mai mult, bărbatul a obţinut autorizaţie şi pentru procesarea peştelui, informează Moldova 1.


Andrei Prodan spune că somnul african este un peşte care are nevoie de apă caldă ca să supravieţuiască. În cele şapte bazine pe care le deţine temperatura variază între 25 şi 27 de grade. 

„Somnul african este o specie de peşte care creşte faţă de alte specii cel mai repede. Dacă mergem după o tehnologie corectă, dacă este hrănit la vreme şi cu ceea ce trebuieşte, în 5-6 luni de zile el ajunge la 1kg-1,5kg”, spune antreprenorul.

Bărbatul a amenajat şi o încăpere pentru procesarea peştelui. Potrivit antreprenorului, magazinele sau cumpărătorii au cerinţele de a cumpăra peştele curăţat. De aceea am dotat aşa cameră pe care am autorizat-o la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor şi aici se petrece curăţarea la peşte. Încăperea este dotată cu apă, cu canalizare. 

Peştele este distribuit în câteva reţele de magazine din capitală şi livrat consumatorului acasă. 

„Specia dată la noi în Moldova este puţin cunoscută, dar ne bucurăm de succesele pe care le avem, fiindcă reuşim să obţinem carne de calitate”, a remarcat Andrei Prodan.
Antreprenorul a investit în afacere peste 25 de mii de euro. 

Comentarii