Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Cultură

21 Aug. 2019 / 15:15

Concert pe strada pietonală, expediţia La La Play la final

Au dus muzica de calitate în locuri unde aceasta nu a mai răsunat niciodată, au bucurat oamenii şi au descoperit ei înşişi o Moldovă frumoasă! Vorbim despre o parte dintre membrii Moldovan National Youth Orchestra, care la finele expediţiei muzicale La La Play prin 10 locaţii din republică, au susţinut un concert pe strada pietonală „Eugen Doga”, relatează Moldova 1.

La finele unei zile caniculare, oamenii s-au retras pe strada pietonală Eugen Doga, unde au avut parte de un adevărat regal muzical în aer liber. Tinerii muzicieni şi spectatorii trăiau la unison evenimentul

„Un concert frumos, într-adevăr, sunt tineri, energici, încercăm şi noi să educăm tânăra generaţie să iubească muzica, o seară frumoasă”. „Suntem mai mult vizitatori ai Chişinăului şi ne bucurăm foarte mult să vedem că lucrurile se întâmplă aşa de fine”. „Am urmărit programul lor mai mult on-line şi mă bucur să văd aşa tineri talentaţi, îi avem aici acasă, sunt extraordinari”. „Super, un proiect bun, iubim muzica”. „Minunat, ne simţim extraordinar”, spun oamenii.

„Ceea ce face Adriano e minunat, în sfârşit, un proiect care combină artele, oamenii talentaţi, locurile, adică mi se pare cel mai frumos proiect al anului”, a spus Angela Braşoveanu, jurnalistă.

Reprezentative pentru spiritul temerar, mereu în căutare a noi provocări al muzicienilor din orchestră au fost şi secvenţele proiectate, realizate la expediţiile anterioare. Pe parcursul pelerinajului muzical din această vară, muzicienii spun că au avut parte de noi descoperiri.

„Oameni frumoşi, locuri superbe şi neobişnuite pentru concert, mai ales, pentru aşa tipaj de muzică clasică şi nu numai a însemnat o Moldovă nedescoperită pe care puţini din noi o cunosc cu adevărat”, a spus Iacob Rotari, flautist.

„Au fost 10 zile de descoperiri. Am făcut şi excursii, am fost la unica fermă de cai de rasă din Ceadîr Lunga. Am făcut un tur al vinăriilor. Este al treilea an al proiectului La La Play, avem planuri şi mai mari”, a spus Liuba Perciun Nazarii, membră de echipă.

„Muzica noastră a răsunat aproape pe tot teritoriul ţării,dar la această ediţie La La Play ne-am axat anume pe Sudul Moldovei. O descoperire interesantă a fost lacul Beleu şi am cântat acolo, o muzică frumoasă, oamenii au receptat”, a spus Ionuţ Ciocanu, student la Academia de Muzică

„Consider că e bine că am întâlnit oameni care s-au bucurat şi împreună am putut fi fericiţi, asta e cel mai important, mai ales că am ajuns cu bine acasă după două mii de kilometri. Acum este un concert care finalizează această expediţie”, a spus Adriano Marin, director de proiect.

Cea de-a treia expediţie muzicală La La Play este la final, iar surprizele din partea orchestrei continuă. Vor susţine un concert în Piaţa Marii Adunări Naţionale în data de 27 august, de Ziua Independenţei Republicii Moldova.

Comentarii