Ştiri

Sursa imaginii: parlament.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

23 Mai 2019 / 17:26

Ziua uşilor deschise la Parlament

De ziua Parlamentului, uşile au fost deschise pentru toţi doritorii de a vizita şi de a cunoaşte mai multe despre această importantă instituţie a statului. Totodată, procedura de vizitare a Legislativului a fost simplificată. Viitoarele vizite pot fi programate de toţi doritorii pe platforma on-line „vizite.parlament.md”, relatează Mesager.

Mihai Matei are doar şapte ani şi a venit de la Cimişlia pentru a vedea unde şi în ce condiţii muncesc parlamentarii moldoveni. 

„Mie mi-a plăcut, foarte interesant, extraordinar, şi mai vreau să vizitez acest loc minunat. Am învăţat cum să fiu un deputat şi un politician”, spune Mihai Matei.

De Ziua Parlamentului, uşile instituţiei au fost larg deschise pentru toţi cei interesaţi de a afla detalii din istoria şi semnificaţia edificiului. Pentru vizitatori de toate vârstele a fost deschis Muzeul Parlamentului, Sala Europa, dar şi sala unde se ţin şedinţele plenare.

Profesorii consideră că vizita la Parlament va stimula interesul elevilor pentru cunoaştere şi responsabilitate civică.

„Este un exerciţiu pe viu, este o practică care ar ajuta elevii să înţeleagă mecanismul de funcţionare a statului şi care este responsabilitatea oamenilor care decid soarta ţării, de aceea cel mai bine, cel mai efectiv ca elevii să vadă în realitate care sunt toate subtilităţile vieţii politice din Republica Moldova”, a menţionat Iuliana Gâscă, profesoară la Liceul „Mihai Eminescu” din Cimişlia.

„Eu cred că nu este târziu nici la o vârstă, nu este vârstă foarte fragedă, copiii din grădiniţă trebuie să cunoască  şi simbolica statului şi conducerea ţării şi toate celea”, a precizat Tatiana Comerzan, directoarea Liceului „Mihai Eminescu” din Cimişlia.

Anual, Parlamentul este vizitat în medie de 7 000 de persoane. Programul de vizite a fost lansat în 2014, iar până în prezent, peste 32 000 de persoane au păşit pragul Legislativului. 

Comentarii