Ştiri

Sursa imaginii: noi.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

28 Aug. 2019 / 19:34

Vasile Guzun: Meseria de medic este una nobilă şi merită tot efortul

În cei 28 de ani de independenţă, spune că ţara i-a oferit posibilităţi de dezvoltare şi avansare in carieră, iar el, la rândul său, se dedică zi de zi pacienţilor, pentru a le oferi serviciile medicale de calitate. Vorbim despre medicul chirurg, şef al blocului operator chirurgical ginecologic în Spitalul Clinic Municipal nr. 1, Vasile Guzun. Doctorul spune că deşi meseria de medic comportă ani grei de studii, aceasta este una nobilă şi merită tot efortul, relatează Mesager.

De 19 ani Vasile Guzun este medic chirurg. S-a născut intr-o familie de doctori şi spune că a îndrăgit aceasta profesie încă din copilărie. În prezent, activează la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chişinău.

„Este ca o tradiţie de familie, la mine au fost şi sunt medici şi deja şi eu, sora tot activează în domeniul medicinii. Când studiam încă pe băncile universităţii şi nu numai, m-am gândit că totuşi profesia de chirurg este cea mai dorită de populaţie, cea mai necesară”, a spus medicul Vasile Guzun.

Meseria şi-o face cu dedicaţie şi multă responsabilitate.

„Este o profesie dificilă, dar îmbrăţişând-o deja eşti pregătit pentru a activa în domeniu dat, o responsabilitatea foarte mare, ne străduim a face faţă tuturor cerinţelor care sunt”, a spus medicul.

Medicul spune că încearcă să contribuie la prosperarea ţării, iar sănătatea oamenilor este o prioritate pentru el.

„Oferim tot ce putem pentru ţară, pentru sănătatea populaţiei acestei ţări. Timp de 28 de ani noi trăim cu speranţele că o să fie tot mai bine şi mai bine, dar probabil e destul de anevoioasă toată trecerea asta de la un stat totalitar, spre un stat independent cu perspective destul de mari care le avem, dar cu părere de rău nu sunt valorificate până la capăt”, a mai spus medicul Vasile Guzun.

Cu ocazia celor 28 de ani de la Proclamarea Independenţei Republicii Moldova, Vasile Guzun crede că „poporul din această ţară merită să trăiască o viaţă bună, decenţă, o viaţă mai frumoasă şi fiind un popor muncitor avem posibilitate şi capacităţile să ne dezvoltăm”.

Comentarii