Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Violeta Viliant

Ştiri / Social

12 Ian. 2022 / 17:47

O sută de Centre pentru Educaţie Incluzivă, dotate cu echipamente

Centrele de Resurse pentru Educaţia Incluzivă din cele o sută de instituţii de învăţământ din ţară au fost dotate cu materiale de predare-învăţare şi echipament specializat pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale şi dizabilităţi. Valoarea totală al lotului este de circa 19 milioane de lei.

În cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului, bunurile au fost transmise cu drept de proprietate administraţiilor raionale şi municipale. Anterior acestea fuseseră repartizate consiliilor raionale şi municipale cu drept de folosinţă.

Loturile distribuite includ echipament IT, cărţi audio, tastaturi adaptate pentru copiii cu deficienţe de vedere; softuri educaţionale pentru dezvoltarea limbajului şi abilităţilor de scris-citit.

De serviciile celor o sută de centre beneficiază peste 1700 de copii cu deficienţe senzoriale, dificultăţi de învăţare, dislexie, autism, Sindrom Down, deficienţe fizice, de comunicare şi alte cerinţe educaţionale speciale.

Echipamentele şi materialele au fost achiziţionate în cadrul Proiectului „Reforma Învăţământului în Moldova”, cu susţinerea financiară a Băncii Mondiale.

Comentarii