Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

20 Feb. 2019 / 09:26

Campania „O casă protejată – o viaţă salvată” a ajuns la peste 4850 de familii din Moldova

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) continuă Campania Naţională „O casă protejată – o viaţă salvată”. În ultima perioadă, pompierii au reuşit să instaleze detectoare de fum pentru 56 de oameni din grupul de risc. Astfel, au fost montate instalaţii de detectare a fumului toxic pentru familii din localitatea Chetroşica Nouă (Edineţ) şi în satele Teliţa, Maximovca şi Mereni (Anenii Noi).

Totodată, salvatorii au instruit oamenii la capitolul utilizarea sobelor de încălzit, exploatarea aparatelor electrice de uz casnic şi folosirea cazanelor termice.

Campania Naţională „O casă protejată - o viaţă salvată” a cuprins tot mai multe localităţi din ţară, iar până în prezent de aceasta au beneficiat peste 4850 de familii din Republica Moldova, fiind montate circa 4980 de detectoare de fum.

În următoarea perioadă campania va ajunge în localităţile Hirova şi Rădeni (Călăraşi), în localitatea Lopatnic (Edineţ), dar şi în mai multe localităţi din raioanele Glodeni şi Anenii Noi.

De instalaţii de detectare a fumului toxic beneficiază oamenii în etate, persoane ţintuite la pat, dar şi familii cu mulţi copii. Scopul campaniei este de a preveni situaţiile de risc legate de utilizarea incorectă şi cu încălcări a normelor antiincendiare a surselor de încălzit, care în cele mai dese cazuri pun viaţa oamenilor în pericol.

Potrivit datelor IGSU, din cauza nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor, de la începutul anului în ţară au avut loc peste 200 de incendii, care au răpit viaţa a 38 de persoane. Totodată, au avut loc 20 de cazuri de intoxicaţie cu monoxid de carbon în urma cărora au suferit 41 de persoane, dintre care şase au decedat.

Comentarii