Ştiri

Sursa imaginii: telegraph.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

17 Feb. 2019 / 19:08

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a fost marcată şi la Chişinău

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a fost marcată la Chişinău printr-un eveniment cultural de excepţie, organizat de Ambasada României la Chişinău, la Muzeul Naţional de Artă, relatează Mesager.

Evenimentul cu genericul „ÎMPREUNĂ PRIN TIMP” a cuprins o expoziţie de pictură a artistei Carmen Marin şi un concert cameral multimedia. Evenimentul a reunit la Muzeul de Artă mai mulţi diplomaţi şi oameni de cultură.

Ambasadorul român a subliniat că Republica Moldova este o prioritate urmărită în mod constant de România, inclusiv în această nouă calitate, când deţine preşedinţia Consiliului UE.

„Ne-am propus ca motto-ul preşedinţiei noastre să fie coeziunea, ca valoare comună europeană. Dorim să declinăm această coeziune în toate dimensiunile sale: politică, economică, socială. Totodată, dorim să acţionăm pentru o Europă a convergenţei, pentru o Europă ca actor global, al cetăţeanului şi nu în ultimul rând, o Europă a valorilor comune”, a menţionat ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

Comentarii