Ştiri

Sursa imaginii: realitatea.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Politic

13 Iun. 2019 / 12:18

Igor Dodon: Partidele de la guvernare cheamă cetăţenii la un marş paşnic

Preşedintele Igor Dodon a anunţat că partidele care au format majoritatea parlamentară (PSRM, PPDA, PAS) cheamă cetăţenii, duminică, 16 iunie la un marş pentru susţinerea noii conduceri a Republicii Moldova. Potrivit preşedintelui, decizia de a manifesta în stradă a venit urmare a „miilor de mesaje” primite din partea cetăţenilor care îşi doresc să susţină în stradă nouă conducere.

UPDATE 13:18: Liderii PAS, Maia Sandu şi liderul PPDA, Andrei Năstase au îndemnat în cadrul unui briefing cetăţenii să iasă duminică în stradă în număr cât mai mare pentru a susţine noua guvernare.

„Când ne vor vedea şi ne vor auzi vor înţelege că forţa poporului este mult mai mare decât cea a uzurpatorului. Duminică la ora 11 veniţi în faţa Parlamentului din toată ţara la marşul poporului pentru a arăta lumii întregi că Republica Moldova a învins, iar dictatura a fost dărâmată”, a spus Maia Sandu.
„Duminică ieşim împreună la o acţiune extrem de importantă pentru viitorul patriei noastre, pentru procesul de asanare a societăţii noastre. Ieşim cu toţii la un mare marş al poporului. E un marş al poporului, pentru că anume poporul vrea altceva, libertate, siguranţă, bunăstare şi un viitor acasă”, a spus Andrei Năstase.

„Noi împreună cu colegii noştri, împreună cu conducerea partidelor care au creat această majoritate parlamentară am decis să chemăm cetăţenii Republicii Moldova la un marş al poporului în susţinerea noii guvernări. Vă invităm duminică, 16 iunie la orele 11, aici în faţa Parlamentului Republicii Moldova, la un miting paşnic. Cu cât mai mulţi vom fi cu atât mai repede va avea loc transferul de putere”, a spus Igor Dodon.

„De Duminica Mare toţi la adunare”, a mai adăugat preşedintele Igor Dodon.

Amintim că pe data de 8 iunie 2019, Blocul ACUM şi PSRM au semnat un acord temporar de colaborare şi formare a unei majorităţi parlamentare. Astfel, în funcţia de preşedinte al Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar şefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu. În aceeaşi zi a fost învestit în funcţie noul Guvern. Curtea Constituţională a emis mai multe hotărâri prin care a anunţat că toate legile şi hotărârile adoptate, în data de 8 iunie, se declară neconstituţionale. CCM a declarat neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Legislativului. Tot în data de 8 iunie, Curtea a declarat neconstituţional decretul de numire în funcţia de prim-ministru a Maiei Sandu şi a noului Guvern.

Comentarii