Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Violeta Viliant

Ştiri / Eurovision

17 Ian. 2022 / 21:00

Expiră termenul de aplicare la Eurovision Song Contest 2022

Au rămas zile numărate până la expirarea termenului de depunere a dosarelor la etapa naţională a concursului internaţional Eurovision Song Contest 2022 (ESC). Interpreţii care doresc să reprezinte Republica Moldova la cel mai prestigios concurs european de muzică se pot înscrie în competiţie până la 24 ianuarie, ora 17:00, notează TRM.MD.

La 20 decembrie Instituţia Publică Compania „Teleradio-Moldova” (TRM) a dat startul Eurovision Song Contest 2022.

Candidaţii care vor să se înscrie în cursă se pot înregistra online pe pagina www.eurovision.md sau au opţiunea să depună fizic cererile de participare la Centrul de Colectare Eurovision 2022, care se află la adresa: municipiul Chişinău, şoseaua Hânceşti 64, TV Moldova 1 (anticamera). Dosarul va conţine: o cerere de înregistrare cu descrierea proiectului, o scrisoare de intenţie şi materialele audio pe suport digital.

Sunt eligibili artiştii care deţin cetăţenia Republicii Moldova şi au vârstă de 16 ani. Piesa muzicală care va intra în competiţie poate avea o durată de până la 3 minute, va fi un produs original care nu a fost făcută publică până la 1 septembrie 2021.

Potrivit TRM, selecţia naţională va avea loc în două etape: examinarea dosarelor şi audierea live a concurenţilor. Ulterior, se va decide organizarea finalei naţionale ESC.
Procedurile de desemnare a reprezentantului Republicii Moldova au fost stabilite de către Comitetul de Organizare, care a elaborat Regulamentul cu privire la desfăşurarea selecţiei naţionale 2022

Republica Moldova participă la ESC din anul 2005. În acel an, ţara noastră, reprezentată de formaţia „Zdob şi Zdub”, s-a plasat pe locul şase, iar trupa „SunStroke Project” a obţinut, în 2017, cel mai bun rezultat - locul trei. Cea de a 66-a ediţie a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest - 2022 va avea loc între 10-14 mai 2022, la Torino, notează TRM.MD.

Comentarii