НОВОСТИ

источник фото: imagine simbol

Опубликовано: Daniela Socolovschi

НОВОСТИ / Регионы

01 Авг. 2020 / 20:01

Programul „Drumuri bune”, în plină desfăşurare în nordul ţării

Mai multe trasee din ţară au intrat în reparaţie, după desfăşurarea primelor licitaţii de contractare a antreprenorilor. În total, circa 900 de kilometri de drum urmează să fie modernizate în cadrul programului „Drumuri bune 2020". Este vorba despre artere din 1 200 de localităţi. În raionul Drochia, în cinci localităţi, lucrările deja sunt în plină desfăşurare, relatează Moldova 1.

„Se plombează gropile, să face un strat de egalizare pînă la cinci centimetri  şi pe urmă  se pune un strat de asfalt fin de grosime de patru centimetri. Porţiuni o să fie amenajate 50 cm şi grosimea de 10 cm pe toate lungimea. Durabilitate conform practiciile europene este un an de zile garanţie, dar pe traseuri mari durabilitate trebuie să fie până la 25 de ani”, a menţionat Valeriu Pânzari, responsabil tehnic.

Asfaltul este livrat de o uzină locală, care lucrează la o capacitate de 80 de tone pe oră.

„În raionul Drochia sunt 28 de localităţi dintre care în opt o să fie pus asfalt, restul variantul albă, suma totală pe raion a fost alocat 30 milioane 334 mii lei. A fost împărţite proporţional de la 900 până la un million de lei în fiecare localitate”, a specificat Ion Răilean, director întreprindere.

Locuitorii din zonă se arată bucuroşi că în sfârşit vor scăpa de gropi.

„Eu ca şofer vă spun că erau multe denivelări, foarte des mi se strica maşina. Acum drumul e perfect”; „Suntem bucuroşi că în sfârşit ne fac drumurile, înainte ne era foarte greu”; „Suntem mulţumiţi, şi pentru şoferi şi pentru sat este un lucru extraordinar”, au spus oamenii.

În programul „Drumuri bune 2020" sunt prevăzute 30 milioane de lei pentru renovarea traseelor din raionul Drochia.

 

Показать комментарии