Loading
ro en ru
Ştirile Zilei
Ultimele ştiri
18 Aprilie 2014 | 22:02
Ministerul de Externe din Ucraina exprimă preocupare în legătură cu solicitarea Transnistriei de a fi recunoscută ca stat independent. „Dificultăţile socio-economice din Transnistria sunt generate de autoizolarea pe plan internaţional”, apreciază diplomaţia ucraineană.
18 Aprilie 2014 | 14:33
Ucraina: Separatiştii proruşi resping acordul de la Geneva privind soluţionarea crizei
Separatiştii proruşi din Doneţk au anunţat vineri că nu vor evacua instituţiile guvernamentale ocupate, într-un gest de sfidare faţă de autorităţile de la Kiev şi care riscă să ameninţe acordul internaţional de la Geneva în vederea soluţionării crizei din Ucraina.
18 Aprilie 2014 | 14:04
A fost aprobat numărul centrelor de bacalaureat
Comisia Naţională de Examene (CNE) a aprobat, în şedinţa de vineri, lista centrelor de bacalaureat şi a desemnat preşedinţii şi secretarii acestora.
18 Aprilie 2014 | 13:34
A fost lansat primul Ghid pentru tinerii moldoveni care vor să studieze peste hotare
Lansarea primului „Ghid pentru viitori studenţi” semnat de către reprezentanta diasporei moldoveneşti în Italia, Tatiana Gorea, a avut loc joi, 17 aprilie, în incinta liceului „Mihai Viteazul” din capitală.
18 Aprilie 2014 | 13:03
Procuratura Anticorupţie a deferit justiţiei „dosarul FISC”
Procuratura Anticorupţie a expediat în instanţă de judecată cauza penală, în care, în calitate de învinuiţi, figurează şeful Direcţiei Antifraudă de la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS) şi preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor Produselor Agroalimentare „MoldRosProdExpo”.
18 Aprilie 2014 | 12:31
Preşedintele Timofti a semnat decretele de eliberare din funcţie a unor judecători
Preşedintele Nicolae Timofti a semnat, vineri, decretele de eliberare din funcţie a unor judecători. Magistraţii au fost eliberaţi din funcţie în baza cererilor depuse.
18 Aprilie 2014 | 11:35
Ambasadorul Stela Stîngaci, acreditată la FAO
Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Italiană, Stela Stîngaci, a fost acreditată la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO). Oficialul moldovean a prezentat zilele trecute scrisorile de acreditare directorului general al FAO, José Graziano da Silva.
18 Aprilie 2014 | 11:30
Cel puţin nouă persoane au murit în urma unei avalanşe produse pe Everest
O avalanşă care s-a produs vineri dimineaţa pe muntele Everest a provocat moartea a nouă ghizi nepalezi, alţi cinci fiind salvaţi, potrivit unui nou bilanţ anunţat de un oficial din cadrul Ministerului Turismului din Nepal, citat de AFP.
18 Aprilie 2014 | 11:05
Doliu naţional de trei zile în Columbia după moartea lui Garcia Marquez
Preşedintele Columbiei Juan Manuel Santos a decretat doliu naţional de trei zile în omagiu Premiului Nobel columbian pentru Literatură Gabriel Garcia Marquez, decedat joi la domiciliul său din Mexic la vârsta de 87 de ani.
18 Aprilie 2014 | 10:33
Program de burse de masterat şi doctorat în Estonia
Ministerul Educaţiei şi Cercetărilor al Republicii Estonia şi Fundaţia Arhimede lansează apelul pentru bursele de masterat şi de doctorat la instituţiile de învăţământ din Estonia pentru anul academic 2014-2015.
18 Aprilie 2014 | 10:02
În Chişinău vor fi aprinse luminile de Paşti
În Chişinău, vineri seară, vor fi aprinse luminile de Paşti. Instalaţiile de iluminat pentru sărbătorile pascale vor fi aprinse în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”.
18 Aprilie 2014 | 09:31
Aglomeraţie la Aeroportul Chişinău
Mii de moldoveni care plecaţi la muncă în străinătate se întorc acasă, pentru a sărbători Paştele. Ca să evite cozile, Poliţia de Frontieră a dublat numărul angajaţilor, relatează Mesager.
18 Aprilie 2014 | 08:57
Radio Moldova şi „Diaconia” au lansat campania „Fii bun, dăruieşte binele!”
În ajun de Paşti - cu daruri! Postul naţional de Radio în comun cu misiunea socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei au lansat campania „Fii bun, dăruieşte binele!”. Voluntarii împreună cu jurnaliştii au bătut, joi, la uşa iscusitului traducător Igor Creţu, au vizitat-o şi pe Elena Gheorghiu, soţia regretatului scriitor, relatează Mesager.
18 Aprilie 2014 | 08:29
În Moldova vor fi simplificate procedurile de înregistrare a afacerilor
Necesitatea simplificării procedurilor de înregistrare a afacerilor, prin introducerea ghişeului unic, a fost discutată, joi, în cadrul şedinţei Consiliului Economic pe lângă prim-ministru. Discuţiile s-au axat pe serviciile de înregistrare a agenţilor economici, prestate de Camera Înregistrării de Stat – calitatea, operativitatea şi preţul acestora, analiza fiind concentrată pe problemele relevate de reprezentanţi ai mediului de afaceri.
17 Aprilie 2014 | 22:44
Nicolae Timofti: Formatul „5+2” s-a dovedit ineficient
Preşedintele Nicolae Timofti şi-a exprimat îngrijorarea faţă de climatul de insecuritate instalat în regiune în urma evoluţiilor din Ucraina. Joi, în cadrul întrevederii cu delegaţia senatorilor americani, aflaţi în vizită la Chişinău, şeful statului a atenţionat asupra ineficienţii formatului „5+2” pentru reglementarea conflictului transnistrean.
Promo
Moldova 1
Un eveniment cultural de talie internaţională a avut loc la Chişinău în perioada 11-16 aprilie. Cea de-a 4-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film „ClassFest” a promovat valorile artei contemporane şi dialogul itnercultural dintre tineri, dar şi un schimb de experienţă între şcolile de teatru şi film din opt ţări: România, Slovacia, Ucraina, Georgia, Rusia, Polonia, Germania şi republica Moldova.
Radio Moldova
Radio Moldova a încheiat Campania socială „Fii bun, dăruieşte binele!”. În cadrul acesteia au fost vizitaţi 11 scriitori în etate, o familie cu şapte copii, care au nevoie zilnic de medicamente, hrană şi îngrijire specială.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam