Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com/eugeniu popovici

Ştiri / Telefilm News

21 Ian. 2020 / 10:57

Eugeniu Popovici de la TeleFilm - Chişinău, nominalizat la categoria „Cel mai bun regizor”

Autorul filmului „Goodbye Olegovici”, Eugeniu Popovici, a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun regizor”, în cadrul evenimentului de Gală a Uniunii Cineaştilor din Moldova, care s-a desfăşurat în seara zilei de 20 ianuarie. Din 2017 el activează în calitate de regizor principal la studioul „TeleFilm Chişinău”.

Primul film documentar, „Împărăţia singurătăţii” l-a realizat în 2011, cu care a câştigat trofeul la categoria „Televiziuni locale” din cadrul Festivalului internaţional de film documentar „Cronograf”. Au urmat documentarele „Acasă în Marinfeld” (2014) şi „Teatrul mare din Soroca” ambele nominalizate la premiul mare la festivalul ADAMI MEDIA PRIZE.

Mai jos vedeţi lista tuturor Laureaţilor Galei Cineaştilor, ediţia 2020.

Cel mai bun film de animaţie – Vlad Bolgarin „OF”;
Cel mai bun film de scurt metraj – Valeriu Andriuţă „Salex Caprea”;
Cel mai bun film documentar – „Siberia din oase”;
Cel mai bun rol feminin – Olga Anghelici „Practica”;
Cel mai bun rol masculin – Valeriu Andriuţă „Ultima zi din mai”;
Cea mai bună scenografie – Maria Creţu „Siberia din oase”;
Cele mai bune costume – Ivan Pătrăman „Împăcăciune”;
Cea mai bună coloană sonoră/muzică originală – Elias Tadeus „Aripi” ;
Cel mai bun montaj – Letiţia Ştefănescu „Eu Geniu Cioclea”;
Cel mai bun scenariu – Dragoş Turea „Grădina Sovietică”;
Cel mai bun regizor – Eugeniu Popovici „Goodbye Olegovici”;
Cel mai bun film de lung metraj – „Grădina Sovietică”.

Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Corneliu Popovici, prezent la eveniment, a venit cu un mesaj de felictare pentru laureaţi, menţionând că va acorda tot sprijinul pentru dezvoltarea cinematografiei naţionale.

„Am adresat felicitări tuturor celor care şi-au regăsit vocaţia în domeniul cinematografiei, menţionând că Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va susţine dezvoltarea cinematografiei naţionale, va promova un sistem concurenţial echitabil şi transparent de acces la sursele financiare publice destinate cinematografiei şi va susţine dezvoltarea industriei filmului din Republica Moldova prin formarea profesională iniţială şi continuă a specialiştilor din domeniu”, a precizat Corneliu Popovici.

Evenimentul a fost organizat în premieră de de către Uniunea Cineaştilor din Moldova în colaborare cu Centrul Naţional al Cinematografiei şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Comentarii