Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Sport

13 Mai 2020 / 14:50

Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice, marcată on-line

Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice este consemnată în Republica Moldova în a treia sâmbătă a lunii mai. CNOS marchează această sărbătoare prin evenimentul Olympic Fest şi Cursa Olimpică, care anul acesta a ajuns la cea de-a 29 ediţie.

„Având în vedere contextul actual, marcat de pandemie, nu putem celebra ca de obicei, adunându-ne împreună pentru a practica diverse activităţi sportive. Aşa cum în această perioadă digitalizarea a devenit un mecanism indispensabil şi pentru domeniul sportului, Olympic Fest din acest an a fost conceput într-un mod diferit – printr-o ediţie online”, se remarcă într-un comunicat difuzat de Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv.

Evenimentul se va desfăşura până pe 23 mai curent şi va cuprinde mai multe acţiuni pe platformele de comunicare ale CNOS şi ale partenerilor. Printre acestea se numără secvenţe video ce relatează despre celebrarea Olympic Fest în Republica Moldova, mesaje de felicitare cu ocazia Zilei Sportivului şi a Mişcării Olimpice din partea reprezentanţilor federaţiilor naţionale, adresări video ale sportivilor de performanţă cu îndemnul de a practica sportul şi a adopta un mod sănătos de viaţă. De asemenea, sunt preconizate: prezentarea filmului „Eroii Olimpici” la televiziunea publică naţională; postarea fotografiilor despre ediţiile precedente ale sărbătorii Olympic Fest, relatări video despre ediţiile Olympic Fest din anii 2015, 2016, 2017, 2018, 2019.

Din şirul de evenimente preconizate face parte şi lansarea unui concurs de fotografii pentru amatorii sportului. Câştigătorii acestuia vor beneficia de premii din partea CNOS şi a partenerilor.

Alte acţiuni includ prezentări ale fotografiilor în care sunt surprinşi jurnaliştii posturilor de televiziune participând la competiţii sportive în cadrul ediţiilor precedente Olympic Fest sau care reflectă participarea federaţiilor naţionale în organizarea Olympic Fest; a unui video despre rolul voluntarilor olimpici în organizarea Olympic Fest şi promovarea valorilor olimpice.

„Olympic Fest 2020 îşi propune să adune cât mai mulţi participanţi online pentru a păstra aprins spiritul de competiţie şi pentru a transmite sportivilor şi antrenorilor motivaţia de a întreţine viu visul olimpic în această perioadă, când nu ne putem aduna în număr mare pentru a ne bucura de sport şi mişcare”, se mai arată în comunicat.

Olympic Fest 2020 online edition provoacă toată lumea să se sincronizeze şi să practice sportul oriunde are posibilitate: acasă, în parcuri, pe terenuri sportive, respectând toate regulile de protecţie în vigoare şi având grijă de cei dragi.

Comentarii