Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Frisk Cristian

Ştiri / Sport

15 Mai 2019 / 18:08

Victor Sterpu locul 7 la Baku

Judocanul moldovean Victor Sterpu(73 kg) s-a situat pe locul 7 la turneul Grand Slam de la Baku (Azerbaidjan), acumulând astfel puncte preţioase în cursa pentru obţinerea biletului de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020). 

În turul inaugural, el a produs una dintre surprizele competiţiei, eliminându-l din concurs prin ”ippon” pe vicecampionul olimpic de la Londra Miklos Ungvari (Ungaria). În următoarea partidă l-a învins, de asemenea înainte de expirarea timpului regulamentar, pe câştigătorul Grand Slam-ului de la Ekaterinburg Tommi Macias (Suedia). El conducea cu două avertismente şi în partida a treia disputată cu ocupantul locului trei Telman Valiyev (Azerbaidjan), dar a iniţiat nepregătit un atac şi a cedat. Victor Sterpu a cedat şi în recalificări, chiar dacă a avut avantaj în meciul cu Akil Gjakova (Kosovo) şi, în consecinţă a ocupat locul 7.

Coechipierul Cornel Andrieş a învins în primul meci şi a cedat într-al doilea.

În prima zi de concurs, Denis Vieru (66 kg) a câştigat turneul la categoria sa, al doilea în carieră anul curent după cel de la Paris. El este numărul unu în lotul naţional, principalul candidat la obţinerea biletului olimpic de acreditare.

Victor Sterpu este al doilea în acest top. El are în palmares locul trei la turneul Grand Prix de la Haga (2018) şi primele locuri la etapele Cupei Europei, rezervate juniorilor, care s-au desfăşurat la Cluj-Napoca (România) şi Kaunas (Lituania).

Comentarii