Ştiri

Sursa imaginii: libertatea.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Sport

22 Iun. 2019 / 20:54

Un nou pas spre dezvoltarea fotbalului moldovenesc

Clubul Sportiv „Altetic Străşeni” organizează prima ediţie a Turneului Internaţional Kids Cup. La turneu participă viitori campioni cu vârsta de 8 şi 9 ani. Organizatorii speră că această competiţie să devină una tradiţională, iar în 2020 numărul echipelor să crească, relatează Mesager.

200 de copii, 35 de meciuri, 12 echipe, 6 trofee - acestea sunt cifrele primei ediţii ale Turneului Internaţional de Fotbal Kids Cup, care se desfăşoară la Sireţi, în perioada 22 şi 23 iunie, pe stadionul sătesc. Terenul cu dimensiuni standard a fost împărţit în patru pentru ca micuţii să joace în paralel. La formaţia gazdă, printre băieţi şi-a făcut loc şi o fată.

La prima ediţie a turneului au participat 13 echipe de la noi şi una a Clubului ucrainean Chernomorets Odesa. Organizatorii au pregătit şi o mică ceremonie de deschidere în care s-a dansat pe muzica imnului oficial al Cupei Mondiale din Brazilia. Una dintre cele mai spectaculoase întâlniri s-a jucat între rivalele Chişinău - Zimbru şi CSCT Buiucani, la categoria U-8. Zimbrii au fost mai buni şi s-au impus în final cu 5-1.

Turneul se remarcă şi prin faptul că foştii internaţionali moldoveni pregătesc viitorii jucători pentru prima reprezentativă a ţării. Printre ei, fostul atacant de la Milsami şi Zaria, Gheorghe Boghiu. El antrenează echipa Arsenal Bălţi şi spune că există diferenţă între fotbalul juvenil practicat de el şi copiii pe care îi pregăteşte.

„Acest turneu are drept scop dezvoltarea fotbalului moldovenesc. Doar prin turnee ne putem dezvolta. Din păcate, la nivel de dezvoltare, fotbalul moldovenesc se află într-o situaţie tristă. Însă avem un nou imbold de a dezvolta fotbalul. Ucraina a devenit campioană mondială U-20, iar România face furori la Campionatul European de tineret. Trebuie să fim alături de ei şi să luăm ce este mai bun”, a declarat Victor Josu, organizator.

Meciurile finale, dar şi ceremonia de premiere sunt programate mâine, la fel pe stadionul din Sireţi. În calitate de partener media, Moldova 1 va reflecta aceste evenimente.

Comentarii