Ştiri

Sursa imaginii: Profimedia

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Sport

29 Mar. 2021 / 16:20

Tricolorii au fost surclasaţi în deplasare de către Danemarca cu 8-0

Ruşine istorică pentru naţionala de fotbal a Moldovei. Tricolorii au fost surclasaţi în deplasare de către Danemarca cu 8-0. Înfrângerea reprezintă un antirecord pentru prima reprezentativă a ţării, care nu a pierdut niciodată cu un asemenea scor într-un meci oficial, informează Mesager.

Coşmarul tricolorilor la Herning a început din minutul 19, atunci când Cătălin Carp a faultat în careu, iar arbitrul din Azerbaijan a dictat penalty. Kasper Dolberg a înscris cu sânge rece de la punctul cu var. Danezii s-au distrat cu apărarea echipei pregătită de Roberto Bordin până la pauză şi într-un interval de doar 20 de minute au mai înscris de patru ori. Mikkel Damsgaard a izbutit dubla, iar Jens Stryger Larsen şi Mathias Jensen şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor. Gazdele nu s-au oprit nici în repriza secundă. Imediat după pauză, nordicii au majorat scorul la 6-0 prin Kasper Dolberg, care a reuşit şi el dubla.

Danemarca a continuat festivalul de goluri şi pe final a mai răsucit cuţitul în rană, înscriind de două ori. Mai întâi, Robert Skov a făcut 7-0, iar Marcus Ingvartsen a stabilit rezultatul final. Până duminică, Moldova suferise cea mai categorică înfrângere în iunie 2001. Atunci, sub comanda lui Alexandru Maţiura, tricolorii au pierdut cu 0-6 în Suedia, cu menţiunea că Moldova a jucat apropae o oră în 10 oameni după eliminarea lui Alexandru Covalenco. După două partide în această campanie preliminară, Moldova are un punct, obţinut în confruntarea de la Chişinău cu Insulele Feroe. 

Tricolorii vor juca următorul meci cu reprezentativa Israelului. Partida este programată pe 31 martie pe stadionul Zimbru cu începere de la ora 21:45.
 

Comentarii