Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Sport

27 Ian. 2021 / 15:05

Sportivii de performanţă vor beneficia în continuare de bursă lunară

La propunerea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi, 27 ianuarie, modificarea Hotărârii de Guvern pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi de plată a burselor lunare sportivilor de performanţă.

„În contextul declarării de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii a infecţiei COVID-19 drept pandemie, mulţi sportivi de performanţă din Republica Moldova nu au avut posibilitatea de a participa la competiţii sportive, respectiv, nu au avut rezultate remarcabile pentru a beneficia de bursa lunară în 2021”, a menţionat Lilia Pogolşa.

„Cunosc dificultăţile pe care le întâmpină sportivii de performanţă şi consider oportună această posibilitate de a le permite să beneficieze de burse lunare. Suportul are drept scop menţinerea formei sportive şi a capacităţilor necesare pentru a reprezenta Republica Moldova la campionatele sportive internaţionale”, a spus premierul interimar, Aureliu Ciocoi. 

Scopul acestui proiect constă în acordarea cu titlu de excepţie a bursei, pe o perioadă de un an, sportivilor de performanţă care beneficiază în prezent de bursă, dar din cauza unor împrejurări neprevăzute: calamităţi naturale, conflicte militare, răspândirea epidemiilor etc, ori a traumelor obţinute la antrenamente, cantonamente şi competiţii sportive nu au avut posibilitatea de a participa la competiţii sportive internaţionale, pentru a obţine dreptul la bursă.

Comentarii