Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Sport

18 Iul. 2019 / 17:10

Moldova va fi reprezentată de 28 de sportivi la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Sportivii moldoveni în faţa unei noi provocări. După ce seniorii au cucerit opt medalii la Jocurile Europene şi Universiada Mondială, acum a venit rândul juniorilor să-şi spună cuvântul. Moldova va fi reprezentată de 28 de sportivi la Festivalul Olimpic al Tineretului European, relatează Mesager.

Ţara noastră va participa la şase probe sportive: atletism, judo, lupte, nataţie, ciclism şi tenis. Printre concurenţi cu şanse reale la o medalie se numără judocanul Alin Bagrin şi luptătorul Alexandru Gurali. Cei doi sunt optimişti înaintea plecării la Baku.

„Mă gândesc că vom fi în primele 10 naţiuni în clasamentul general. La fel îmi doresc ca Moldova să cucerească cât mai multe medalii de aur”, a declarat judocanul Alin Bagrin.

„Ne-am pregătit întregul an pentru această competiţie. Avem un lot valoros. Am mulţi colegi de clasă care vor concura la acest festival. Îmi doresc ca toţi colegii mei să revină acasă cu medalii”, a declarat Alexandru Gurali, luptător.

În cadrul unei conferinţe de presă, Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv a prezenta lotul naţional. Portdrapelul ţării noastre la ceremonia de deschidere va fi Nina Căpăţână. Sportiva a primit drapelul de stat din partea lui Nicolae Juravschi.

„Sunt onorată şi mândră că foi purta drapelul de stat la ceremonia de deschidere. Este pentru prima oară în cariera mea. Sper să-mi pot îndeplini şi obiectivul pe care mi l-am trasat. Doresc un rezultat bun pentru care am muncit în ultima perioadă"

Atleta de 17 ani a cucerit recent medalia de aur la Balcaniada printre juniori la proba de aruncare a greutăţii.

Festivalul Olimpic al Tineretului European se va disputa la Baku în perioada 21-28 iulie.

Comentarii