Ştiri

Sursa imaginii: fmf.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Sport

22 Ian. 2021 / 12:13

Leonid Oleinicenco, reales în funcţia de preşedinte al FMF

Leonid Oleinicenco a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF) în cadrul Congresului al XIX-lea de dare de seamă şi alegeri ale organelor de conducere FMF, desfăşurat astăzi la Complexul Sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu. Astfel, Leonid Oleinicenco a fost ales cu 104 voturi pro din 111 delegaţi.

Leonid Oleinicenco va exercita această funcţie în următorii patru ani. 

Congresul a fost deschis de către Leonid Oleinicenco, cu un mesaj de salut pentru delegaţi. De asemenea, în faţa asistenţei au luat cuvântul Pavel Cebanu, preşedintele de onoare al FMF, Ion Gheorghiu, secretar de stat în domeniul Tineretului şi Sportului, Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal şi Andrii Pavelko, preşedintele Asociaţiei Ucrainene de Fotbal. 

Totodată, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria personalităţilor fotbalului moldovenesc care au trecut în nefiinţă în anii 2019 şi 2020. 

În Comitetul Executiv al FMF au fost admişi noi membri - Nicolae Usatîi, Iurii Bulgăreanu, Diana Bulgaru, Pavel Procudin, Sevastian Botnari şi Victor Stînă. 

Preşedintele FMF, Leonid Oleinicenco, a prezentat darea de seamă pentru perioada 2019-2021, dar şi programul său de activitate pentru următorii patru ani. 

De menţionat că în sală au fost prezenţi şi legende ale fotbalului mondial - Oleg Protasov şi Anatolii Demianenko. 

Leonid Oleinicenco a fost singurul candidat la concursul pentru funcţia de preşedinte al FMF. Fostul deputat şi fotbalist Radu Rebeja, care nu a fost înregistrat în calitate de candidat, împreună cu susţinătorii săi au desfăşurat mai multe acţiuni de protest. Într-un comunicat de presă, FMF a specificat ieri că „Federaţia de fotbal susţine dreptul fiecăruia de a protesta, dar nu comentează acţiunile şi declaraţiile protestatarilor. Trăim într-un stat democratic şi fiecare are dreptul la o părere”. 

Şi astăzi, în timpul congresului, Radu Rebeja şi simpatizanţii săi protestau afară, cerând anularea alegerilor. Aceştia au protestat în faţa sediului FMF, cât şi la Complexul Sportiv „Futsal Arena FMF” din Ciorescu, unde avea loc congresul. Radu Rebeja a declarat într-un comunicat că va acţiona în judecată FMF, relatează Mesager. 

Comentarii