Ştiri

Sursa imaginii: europafm.ro

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Sport

27 Mar. 2020 / 19:28

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis ca sportivii care şi-au asigurat deja biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo să rămână calificaţi la evenimentul amânat pentru 2021 din cauza pandemiei de Coronavirus. În aceste condiţii, Moldova îşi păstrează cele şapte cote de participare, relatează Mesager.

Responsabilii CIO şi cei ai celor 32 de federaţii sportive implicate în Jocurile de vară, reuniţi în cadrul unei teleconferinţe, au căzut de acord asupra acestui principiu de bază, chiar înainte de a discuta o dată de reprogramare a competiţiei care urma să se desfăşoare între 24 iulie şi 9 august în capitala Japoniei.

Aproximativ 57% dintre cei 11.000 de participanţi la JO au obţinut deja calificarea, conform cifrelor comunicate în cursul acestei săptămâni de CIO.

Moldova are pentru moment şapte sportivi calificaţi. Atleţii Lilia Fisikovici, Serghei Marghiev, Dimitriana Surdu şi Zalina Marghieva, arcaşa Alexandra Mîrcă, înotătoarea Tatiana Salcuţan şi luptătoarea Anastasia Nichita.

Comentarii