Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Sport

03 Apr. 2020 / 19:50

În perioada carantinei moldovenii practică sportul în condiţii casnice

Moldovenii nu uită să practice sportul chiar şi în perioada de pandemie de coronavirus, atunci când toate sălile de sport dar şi parcurile şi zonele de agrement. Ei susţin că gimnastica zilnică îi ajută să se menţină în formă dar şi să îşi sporească imunitatea, cea ce e cel mai important acum, relatează Mesager.

Lesi Mancoş face parte dintr-un ansamblu de dansuri moderne. Pentru ea este foarte important modul în care arată şi se simte. Chiar dacă nu poate merge la o sală de sport, face mişcare acasă, pentru a se menţine în formă.

„În perioada carantinei suntem constrânşi să petrecem cea mai mare parte a timpului în casă, de asta eu vă îndemn să faceţi cât mai mult sport în condiţii casnice, să consumaţi alimente bogate în fibre , şi anume produse neprocesate termic, fructe, legume, un minim de sare, zahăr şi grăsimi, cât mai multă apă şi somn”, a menţionat Lesi Mancoş.

Igor Antoci obişnuieşte să-şi umple timpul liber cu activităţi utile pentru sănătate. El spune că mişcarea fizică îl ajută să fie mai bine dispus în această perioadă tensionată.

„Pe timp de carantină consumaţi cât mai multe legume şi fructe, reduceţi consumul de alcool, dormiţi cât cel puţin 7-8 ore pe zi şi activitate fizică măcar 15 minute”, a spus Igor Antoci.

Iar pentru Mihaela Olaru sportul este o sursă zilnică de energie.

„Chiar dacă staţi în carantină, nu uitaţi să promovaţi în continuare un mod de viaţă sănătos, şi cum se spune, o minte sănătoasă într-un corp sănătos, alimentaţi-vă corect şi staţi acasă”, a spus Mihaela Olaru.

Toate sălile de sport îşi vor relua activitatea după expirarea perioadei de urgenţă, instituită până în 15 mai.

Comentarii