Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

20 Oct. 2020 / 17:59

Zece ani de e-Guvernare în Republica Moldova

Semnătura digitală, platforma de plăţi electronice, dar şi identificarea cetăţenilor în mediul online sunt doar câteva dintre proiectele implementate în Republica Moldova timp de 10 ani de guvernare electronică. Chiar şi aşa sunt necesare eforturi pentru reducerea numărului de acte şi sporirea nivelului de transparenţă. Sunt concluziile unei conferinţe online desfăşurate de Agenţia de Guvernare Electronică (AGE) cu genericul "Parteneriat strategic pentru modernizarea serviciilor publice", relatează Mesager.

„Eliminarea la maximum a documentelor necesare pentru a beneficia de un anumit serviciu, micşorarea numărului de vizite la serviciul prestator, aducerea punctului de prestare cât mai aproape de locul unde trăiesc cetăţenii, dar şi reducerea costurilor pentru prestarea acestor servicii. Serviciile modernizate, precum şi platformele guvernamentale care sunt create sunt instrumente obligatorii pe care Guvernul trebuie să le pună la dispoziţia cetăţenilor în special în condiţiile actuale de pandemie”, a menţionat directorul adjunct AGE Gheorghe Ursoi.

„Serviciile electronice trebuie să devină mai accesibile, de calitate, mai aproape de cetăţeni, dacă vrem, la o distanţa de un click. Şi ştiu că este loc de mai bine nu doar din perspectiva activităţii serviciilor, dar ceea ce cred eu că este un obiectiv separat, pe partea legată de trasparenţă, de combaterea corupţiei”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban.

Proiectul de modernizare a serviciilor publice a fost iniţiat în 2018 de Cancelaria de stat şi este implementat cu suportul Agenţiei de Guvernare Electronică.

Comentarii