Ştiri

Sursa imaginii: milanuncios.com

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

22 Iul. 2019 / 16:40

Voluntari din Moldova şi România, instruiţi să lupte cu fenomenul corupţiei

Vor studia mecanismele de prevenire a corupţiei şi a practicilor ilegale. Vorbim de 30 de voluntari anticorupţie din Republica Moldova şi România care participă la şcoala de vară „Tinerii împotriva corupţiei”, relatează Mesager.

Participanţii vor mai lucra la elaborarea unor produse de comunicare prin care să promoveze integritatea în educaţie şi să combată corupţia. După finalizarea şcolii de vară, voluntarii anticorupţie vor fi implicaţi în sesiunile de informare organizate de CNA în tabere de odihnă pentru copiii.

Tinerii spun că se implică în astfel de evenimente pentru a promova integritatea prin propriul exemplu.

„Avem colegi şi din România, sperăm să cunoaştem ceva nou de la ei, ei de la noi, să facem schimb de experienţă, cum aş putea contribui la diminuarea corupţiei”, a declarat un tânăr.

„Aş vrea să aflu care sunt metodele de combatere a corupţiei, cum luptă Republica Moldova cu corupţia şi desigur ce rol ar avea tineretul în lupta cu corupţia”, a spus un alt tânăr.  

Tinerii sunt ghidaţi de ofiţerii anticorupţie de la Chişinău şi Bucureşti.

„Le vom povesti exact atribuţiile noastre, vom povesti şi îi vom face să înţeleagă care sunt noţiunile de drept privind cele 4 infracţiuni mari din Codul Penal: darea de mită, luarea de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă”, a menţionat comisarul-şef de la Bucureşti, Rareş Bostan.    

La sesiunile de informare, voluntarii vor avea posibilitatea să discute cu experţi, jurnalişti şi activişti.

„Ei vor învăţa ca să fie buni formatori şi să-i putem implica după această tabără chiar imediat în alte tabere cu copii, unde vor merge cu mesajul „Spune NU Corupţiei” sau de ce copiii trebuie să cunoască despre corupţie de la o vârstă mai fragilă”, a declarat şeful Direcţia educaţie anticorupţie din cadrul CNA, Ion Pruteanu.

„Este important pentru orice ţară să implice tânăra generaţie în prevenirea corupţiei, ca pe viitor să poată promova valorile şi cultura integrităţii. Activitatea este importantă pentru că tinerii din Moldova şi România vor face un schimb de informaţie, vor învăţa lucruri noi”, a spus reprezentantul PNUD în Moldova, Dima Al-Khatib.  

Tabăra de vară „Tinerii împotriva corupţiei” este un proiect implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în partenerial cu Centrul Naţional Anticorupţie şi Oficiul Avocatului Poporului. Proiectul este susţinut financiar de parteneri din Norvegia.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Oamenii de creaţie au fost premiaţi

Ştiri / Cultură

26 Ian. 2020 / 15:40

Oamenii de creaţie au fost premiaţi

Teatrul Geneza Art a împlinit zece ani de la fondare

Ştiri / Cultură

26 Ian. 2020 / 14:15

Teatrul Geneza Art a împlinit zece ani de la fondare

Creşte numărul victimelor decedate în urma seismului din Turcia

Ştiri / Internaţional

26 Ian. 2020 / 13:02

Creşte numărul victimelor decedate în urma seismului din Turcia

56 de persoane au decedat în China din cauza coronavirusului

Ştiri / Internaţional

26 Ian. 2020 / 11:44

56 de persoane au decedat în China din cauza coronavirusului

Programul Prima casă va fi extins

Ştiri / Social

26 Ian. 2020 / 10:55

Programul Prima casă va fi extins

Vezi arhiva