Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

30 Oct. 2020 / 14:25

Traseul troleibuzului care circulă spre Ialoveni va fi prelungit

Traseul troleibuzului nr. 36, care circulă până la sensul giratoriu din centrul orașului Ialoveni, va fi prelungit pe o distanţă de până la trei kilometri.

Astfel, din centrul orașului spre direcția Mileștii Mici vor fi amenajate încă două stații pe sens până la ieșirea din centrul raional. 

Potrivit primarului de Chişinău, Ion Ceban, prelungirea traseului este necesară, deoarece în zona respectiva locuiesc un număr mare de oameni, care nu au acces la transport public, ținând cont că și peste 70% din populația orașului Ialoveni lucrează în capitală.

„Am primit asigurări ca, în decursul a zece zile, cele cinci troleibuze vor circula pe traseul prelungit. Pentru securitatea cetățenilor care locuiesc la ieșirea din Ialoveni, dar și a siguranței participanților la traficul rutier, au fost instalate trei semafoare care vor dirija circulația, amenajate treceri pietonale și aplicate toate marcajele rutiere necesare. Totodată, administrația orașului Ialoveni va amenaja stațiile de așteptare necesare și stația terminus pentru angajații RTEC”, a scris primarul Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

În contextul în care numărul de troleibuze nu a fost majorat, timpul de așteptare se va majora cu şapte minute.

 

Comentarii