Ştiri

Sursa imaginii: jobist.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

15 Mai 2019 / 14:29

Statistici: Una din patru întreprinderi din Republica Moldova se confruntă cu un deficit de cadre

Potrivit datelor statistice, una din patru întreprinderi din Republica Moldova se confruntă cu un deficit de cadre. Şi în sectorul privat se simte o lipsă a forţei de muncă, a spus Secretarul de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Vitalie Tarlev în cadrul conferinţei „Competenţe pentru locuri de muncă în Moldova”, care se desfăşoară timp de două zile la Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Resursele naturale nu sunt o garanţie pentru prosperitatea unei ţării, de aceea eu văd aceasta ca o perspectivă de evoluţie pentru Republica Moldova, pentru că noi ducem lipsă de resurse naturale. Totuşi, noi suntem norocoşi să avem o generaţie tânără, talentată şi dedicată care poate să-şi găsească oportunităţi pentru a prospera şi a se dezvolta. Însă, pentru acest lucru avem nevoie ca să investim mai mult în generaţia noastră pentru a se adapta la această lume în continuă schimbare”, a declarat secretarului de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Vitalie Tarlev.

În era dezvoltării tehnologice, asigurarea cu resurse umane competitive necesită o abordare complexă, cu implicarea tuturor actorilor cheie în domeniu.

„Un accent deosebit trebuie pus pe educaţie, doar astfel vom putea avea o forţă de muncă competitivă, iar odată cu aceasta o economie puternică în Republica Moldova”, a declarat secretarul general de stat, la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Boris Gîlca.

Totodată, oficialul a menţionat că în acest moment, Republica Moldova se confruntă cu probleme demografice, legate de descreşterea natalităţii, de descreşterea forţelor de muncă pe piaţă, migraţia.

Comentarii