Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

13 Iun. 2019 / 10:14

Scuarul „George Coşbuc” din capitală va fi reamenajat

Primăria municipiului Chişinău informează că scuarul de pe str. George Coşbuc, sectorul Râşcani al capitalei va fi reamenajat pe parcursul anului curent. Concepţia de amenajare a fost elaborată în cadrul proiectului-pilot - „Regândirea spaţiului public. Cetăţenii îşi modelează viitorul”, parte a Acordului trilateral între oraşele Mannheim - Chişinău – Cernăuţi, iar reabilitarea zonei verzi va începe din săptămâna curentă, se arată într-un comunicat al Primăriei capitalei.

Proiectul de execuţie a fost realizat de către echipele de arhitecţi, autorii concepţiei: S.R.L. „LAMIEZ” şi AO „Centru de urbanism”, care au obţinut locul I la Concursul municipal de profil, desfăşurat în perioada 02 - 29 octombrie 2018.

Lucrările constau în reamenajarea spaţiilor verzi şi a aleilor pietonale, instalarea iluminatului public pietonal şi a mobilierului urban. De asemenea, în zonă va fi instalat un teren de joacă pentru copii, parcări pentru biciclete şi vor fi montate cişmele.

Costul lucrărilor pentru reconstrucţia scuarului, în urma desfăşurării licitaţiei, este de 1,4 milioane de lei, dintre care 40 la sută reprezintă partea de grant, iar restul sumei va fi acoperită din sursele bugetului municipal.

Menţionăm că iniţiativa de reamenajare a scuarului din str. George Coşbuc este realizată în cadrul Proiectului trilateral al oraşelor Mannheim - Chişinău - Cernăuţi, ce presupune dezvoltarea şi modelarea identităţii sociale a oraşelor participante, prin recrearea spaţiilor publice prin intermediul colaborării cetăţenilor cu autorităţile publice locale.

 

Comentarii