Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

28 Feb. 2020 / 10:12

Rezultat negativ în cazul a şapte persoane testate la coronavirus

Şapte persoane care prezentau simptome asociate infecţiei cauzate de coronavirusul de tip nou au fost testate de către Ministerul Sănătăţii. De la cele şapte persoane au fost prelevate probe şi transmise pentru testare la Laboratorul ANSP, iar rezultatele au fost negative la prezenţa coronavirus de tip nou, relatează radio Moldova Actualităţi.

Ministerul informează că persoanele care prezentau simptome au revenit recent din Italia şi una din Coreea.

În ultimele 24 de ore la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”, s-au adresat peste 70 de persoane cu simptome de gripă, infecţii acute ale căilor respiratorii. Potrivit şefului instituţiei, Sergiu Vasiliţă, nu a fost depistat niciun caz cu suspect de coronavirus. 27 de pacienţi au rămas în spital.

Potrivit autorităţilor, spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” din capitală este echipat şi dispune de suficiente locuri pentru a interveni în cazul în care vor fi identificaţi pacienţi care suferă de coronavirus.

Precizăm că, Organizaţia Mondială a Sănătăţii va trimite în Republica Moldova un lot umanitar de echipamente de protecţie pentru angajaţii din instituţii medicale, a declarat ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbărveanu.

De asemenea, în trei instituţii medicale va fi majorat numărul de locuri destinate eventualilor bolnavi de noul tip de coronavirus.

Totodată, la punctele de trecere a frontierei au fost amenajate încăperi speciale pentru izolarea persoanelor suspecte de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, deocamdată nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire de noul virus Covid – 19 pe teritoriul Republicii Moldova.

Comentarii