Loading
ro en ru
Social
14 Septembrie 2012 | 16:23
Reţinut în flagrant cu marfă de contrabandă
Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost reţinut în flagrant de ofiţerii Echipelor Mobile, sector Centru din cadrul Serviciului Vamal. Acesta transporta ilegal marfă de contrabandă de larg consum, de peste jumătate de milion de lei.
Mijlocul de transport a fost stopat pe traseul Anenii-Noi-Chişinău. În cadrul verificărilor de specialitate, ofiţerii echipelor mobile au depistat în compartimentul marfar al mijlocului de transport, un lot de marfă de proporţii deosebit de mari, de uz tehnic şi casnic (piese pentru biciclete, dispozitive de uz tehnic şi casnic), în valoare de peste 600 mii lei.

De asemenea, potrivit organului vamal, conducătorul auto nu deţinea nici un act de însoţire sau de provenienţă a mărfii, fapt ce demonstrează că lotul comercial a fost introdus în ţară prin scheme frauduloase, pentru eschivarea de la achitarea plăţilor vamale.

Actualmente, cazul dat se examinează de către subdiviziunile abilitate ale Serviciului Vamal, în vederea stabilirii şi deconspirării metodelor frauduloase de introducere a lotului de marfă. Totodată, de către organul de urmărire penală a Serviciului Vamal a fost iniţiată o cauză penală pentru Contrabandă.

Potrivit legislaţiei, persoanele responsabile, riscă o amendă în valoare de până la 6 mii lei, sau privaţiune de libertate de până la 2 ani.
Comentarii:
Ştiri
Promo
Radio Moldova
Radio Moldova Muzical va transmite în direct, de la Sala cu Orgă, Serata de creaţie a compozitorului Oleg Negruţa. Compoziţiile muzicale ale maestrului vor fi interpretate de Orchestra Naţională de Cameră, dirijată de Vladimir Andrieş; Corul Naţional de Cameră, dirijat de Ilona Stepan; Ansamblul de Acordeonişti, condus de Eugen Negruţa; Ansamblul ,,Barocco”, condus de Anna Strezeva; soliştii Cristian Florea (violoncel), Simion Duja ( clarinet), Igor Znatakov (saxofon, clarinet), Liliana Marin (mezzo soprană) şi Serghei Pilipeţchi (tenor).
Radio Moldova
Studioul mare al Casei Radio a fost astăzi neîncăpător pentru zeci de artişti profesionişti şi amatori din mai multe localităţi ale Moldovei. Peste 20 de formaţii artistice şi corale au evoluat în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Naţional al Cântecului şi Colindei Pascale. Unii artişti au prezentat cântece în premieră.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam