Loading
ro en ru
Social
14 Septembrie 2012 | 16:23
Reţinut în flagrant cu marfă de contrabandă
Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost reţinut în flagrant de ofiţerii Echipelor Mobile, sector Centru din cadrul Serviciului Vamal. Acesta transporta ilegal marfă de contrabandă de larg consum, de peste jumătate de milion de lei.
Mijlocul de transport a fost stopat pe traseul Anenii-Noi-Chişinău. În cadrul verificărilor de specialitate, ofiţerii echipelor mobile au depistat în compartimentul marfar al mijlocului de transport, un lot de marfă de proporţii deosebit de mari, de uz tehnic şi casnic (piese pentru biciclete, dispozitive de uz tehnic şi casnic), în valoare de peste 600 mii lei.

De asemenea, potrivit organului vamal, conducătorul auto nu deţinea nici un act de însoţire sau de provenienţă a mărfii, fapt ce demonstrează că lotul comercial a fost introdus în ţară prin scheme frauduloase, pentru eschivarea de la achitarea plăţilor vamale.

Actualmente, cazul dat se examinează de către subdiviziunile abilitate ale Serviciului Vamal, în vederea stabilirii şi deconspirării metodelor frauduloase de introducere a lotului de marfă. Totodată, de către organul de urmărire penală a Serviciului Vamal a fost iniţiată o cauză penală pentru Contrabandă.

Potrivit legislaţiei, persoanele responsabile, riscă o amendă în valoare de până la 6 mii lei, sau privaţiune de libertate de până la 2 ani.
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Un eveniment cultural de talie internaţională a avut loc la Chişinău în perioada 11-16 aprilie. Cea de-a 4-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film „ClassFest” a promovat valorile artei contemporane şi dialogul itnercultural dintre tineri, dar şi un schimb de experienţă între şcolile de teatru şi film din opt ţări: România, Slovacia, Ucraina, Georgia, Rusia, Polonia, Germania şi republica Moldova.
Radio Moldova
Radio Moldova a încheiat Campania socială „Fii bun, dăruieşte binele!”. În cadrul acesteia au fost vizitaţi 11 scriitori în etate, o familie cu şapte copii, care au nevoie zilnic de medicamente, hrană şi îngrijire specială.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam