Ştiri

Sursa imaginii: unimedia.info

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

18 Ian. 2020 / 13:00

Regele umorului, Gheorghe Urschi, împlineşte 72 de ani

Regele umorului, Gheorghe Urschi, îşi sărbătoreşte astăzi, 18 ianuarie, ziua de naştere. Artistul împlineşte 72 de ani.

În acest an umoristul Gheorghe Urschi şi-a sărbătorit ziua de naştere alături de familie, prieteni, dar şi de cei care i-au apreciat activitatea de-a lungul timpului, într-un local din Chişinău, relatează Mesager.

Dovada respectului şi dragostei ce i-o poartă, o parte dintre prietenii muzicieni i-au fost alături cu cele mai alese melodii.

„Într-adevăr, este un artist foarte îndrăgit la noi în Moldova. O generaţie întreagă a crescut pe glumele lui, pe umorul şi este o zi foarte specială astăzi”, a menţionat Constantin Moscovici, Artist al Poporului.

 Regele umorului a primit flori şi s-a bucurat de un adevărat spectacol din partea celor prezenţi la eveniment. Surpriza deosebită a fost prezenţa simbolului anului 2020 - şobolanul.

„Este absolut copleşit, este înduioşat. El de fire este un om foarte sensibil, puţini bărbaţi cu aşa sensibilitate în ţara asta a noastră, dar când vede lumea, când vede camerele, când vede atenţie îşi aminteşte cum a fost şi tare ar fi vrut să revină în scenă”, a declarat Liliana Urschi, fiica artistului.

Artiştii i-au urat actorului „La mulţi ani”. Emoţiile şi recunoştinţa puteau fi citite pe chipul îndrăgitului actor, primind multă energie pozitivă şi speranţă spre însănătoşire.

Actorul Gheorghe Urschi a jucat în multe piese de teatru şi a regizat zeci de spectacole. În 2012 i-a fost conferit titlul de „Artist al Poporului” pentru succese în activitatea de creaţie şi merite în dezvoltarea genului satiric. Doi ani mai târziu, de ziua sa de naştere, artistul a devenit cetăţean de onoare al oraşului Chişinău. De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate a scris cărţi şi piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni şi concerte.

Gheorghe Urschi a devenit vestit şi datorită emisiunii televizate „Teatru de miniaturi”, precum şi concertelor susţinute prin satele Moldovei împreună cu Maria Urschi, Gheorghe Pârlea, Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. După o activitate atât de tumultoasă, în urma unei grave maladii, în 2011 Gheorghe Urschi a fost nevoit să se retragă din scenă, dar a rămas atent şi receptiv la tot ceea ce se întîmplă în ţară.

Urschi s-a născut în anul 1948, în satul Cotiujenii Mari din raionul Şoldăneşti.

Comentarii