Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

30 Mai 2020 / 20:33

Rectorul USMF „Nicolae Testimiţeanu”: Lucrătorii medicali activează în condiţii de stres permanent

Pandemia provocată de COVID-19 este o mare provocare pentru toţi, dar în special pentru sistemul medical. Activitatea lucrătorilor medicali se desfăşoară în condiţii de stres permanent, epuizare fizică şi morală, a declarat în cadrul emisiunii „Sănătate pentru toţi” de la Radio Moldova, Emil Ceban, rector al Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie (USMF) „Nicolae Testemiţanu”.

„Peste noapte, medicii au fost nevoiţi să se reprofileze în alte domenii, să se instruiască intensiv privind managementul pacienţilor cu COVID-19. Pentru lucrătorii medicali riscurile sunt majore, deoarece în timpul acordării asistenţei medicale ei vin în contact direct cu suspecţii şi pacienţii confirmaţi cu COVID-19. Este oportun şi în continuare să fim precauţi, să respectăm măsurile de protecţie privind noul virus. Ne convingem încă odată, că educăm specialişti calificaţi care dau dovadă de profesionalism şi dăruire de sine în această perioadă complicată. Exprimăm gratitudine şi respect colegilor noştri de la catedrele clinice, tuturor lucrătorilor medicali din prima linie, medici, asistenţi medicali, farmacişti, laboranţi, infirmiere care interacţionează direct cu pacienţii infectaţi cu noul tip de virus şi manifestă, în pofida extenuării fizice şi morale, maximă responsabilitate, devotament şi sacrificiu, continuând să supravegheze sănătatea oamenilor, să ofere asistenţă medicală şi să salveze vieţi”, a remarcat Emil Ceban.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale doar în ultimele 24 de ore, s-au infectat cu noul Coronavirus nouă medici şi unsprezece asistenţi medicali.

Comentarii