Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

18 Aug. 2019 / 19:52

Produse agricole direct de la fermieri

Produse agricole direct de la fermieri. Târgul de roadă locală a fost deschis şi astăzi în Parcul Valea Morilor din capitală. Strugurii, prunele, dar şi mierea de albine au fost la mare cautare. Oamenii s-au grăbit să-şi facă plinul, iar producătorii s-au bucurat că timp de două zile au avut vânzări bune, mai ales că, spun ei, pieţele de desfacere mai sunt încă o problemă, relatează Mesager.

„Este o posibilitate enormă pentru producătorii locali de a-şi scoate marfa direct către consumator. Am venit cu struguri de câteva soiuri, am venit cu piersici”, a declarat un producptor.  

„Din fructe proaspete avem aronia, plantaţie ecologică mai avem şi fructe şi pomuşoare proceste. Produsul nostru de firmă este pastelata din fructe şi pomuşoare fără zahăr, fără conservanţi”, a spus alt producător.

„Avem ca şi noutate zmeura din extrasezon.  La solicitarea producătorului vom mai organiza genul acesta de evenimente. Ştiu că evenimentele acestea nu pot rezolva problemele sistemice din agricultura Republicii Moldova, pentru că mai mult se doreşte a fi o campanie de sensibilizare”, a declarat organizatorul, Diana Crudu.  

Târgul a fost vizitat şi de cumpărătorii de peste Prut, care au venit în vacanţă în Republica Moldova.

„Sunt din Bucureşti şi admir târgul acesta foarte tare şi am am cumpărat struguri, o să cumpărăm colac şi o să cumpărăm prune, cumpărăm şi zmeură”, a declarat un cumpărător din Bucureşti.

Oamenii sunt mulţumiţi că în Chişinău sunt organizate astfel de iarmaroace.

„Producţia e bună, e curată, se vede că singuri o produc şi suntem mulţumiţi. Am făcut multe cumpărături, poamă, mere, aşteptăm afine”, a spus un cumpărător.  

„Am cumpărat struguri şi prune dar mă aşteptam să fie mai mulţi producători la iarmaroc”, a spus alt cumpărător.

Târgul de roadă locală din Parcul Valea Morilor a fost organizat în perioada 17-18 august.

Comentarii