Ştiri

Sursa imaginii: Facebook.com:CICDE

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

30 Noi. 2019 / 19:48

Procesul electoral, descris într-o manieră atractivă pentru viitorii alegători

Educarea spiritului civic şi explicarea într-o manieră simplă a proceselor electorale pentru elevi şi tineri. Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) a lansat prima revistă cu benzi desenate în domeniul electoral, denumită „Arci la secţia de votare”. La eveniment elevii au avut posibilitatea să voteze exact ca la alegeri, relatează Mesager.

Revista este destinată tinerilor care în scurt timp vor deveni alegători. Aceasta descrie procesul electoral într-o manieră atractivă.  

Eroul principal al revistei, ariciul Arci, povesteşte cum trebuie să voteze persoanele cu dizabilităţi, că nu este permisă fotografierea buletinelor de vot şi nici votarea multiplă, dar şi că opiniile personale nu trebuie impuse altor persoane.

„Aceste imagini pot fi un suport pentru cei interesaţi de procesul electoral. Super eroul, ariciul Arci, într-un mod interesant, atractiv pentru viitorii alegători povesteşte ce este o secţie de votare, ce se întâmplă acolo şi care sunt principalele reguli de participare în procesul electoral”, a declarat directorul CICDE, Pavel Cabacaenco.

Revista are un tiraj de două mii de exemplare şi a fost editată cu sprijinul financiar al programului ONU pentru dezvoltare. Aceasta va fi distribuită în instituţiile de învăţământ din ţară.  

Comentarii